Steaua riscă suspendarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua riscă suspendarea
Steaua riscă suspendarea

Isprăvile suporterilor de la Budapesta vor readuce clubul din Ghencea în atenţia Comisiei de Disciplină a forului european.Amenda de 50.000 de euro primită de la UEFA pentru evenimentele de la meciul tur cu Ujpest nu a reuşit să calmeze spiritele în rândurile suporterilor stelişti.

Mai citeşte şi:



Ujpest-Steaua 1-2 (în tur 0-2) / Roş-albaştrii vor juca împotriva lui Motherwell în turul III
Ladislau Bölöni: Indignat!
Steaua, amendată cu 50.000 de euro, Becali: "S-o plătească fanii!"
Cristi Tănase: "Vreau în Ghencea! Sper ca Steaua să joace finala Europa League!"
UDMR a depus plângere penală în legătură cu bannerul afişat la meciul Steaua – Ujpest
Argăseală: "Am emoţii, Steaua nu este calificată cu Ujpest"


Aceştia şi-au dat în petic şi la Budapesta, determinând întreruperea meciului timp de 25 de minute. Chiar dacă au fost provocaţi de ultraşii lui Ujpest, care au aruncat cu torţe şi făclii, steliştii au reacţionat într-un mod violent.

Dorind să-şi facă singuri dreptate, au rupt scaunele şi gardul din sectorul lor de tribună şi au încercat să spargă cordonul de poliţişti care îi păzeau. Inacceptabil pentru UEFA, care va investiga acest caz în viitoarele întruniri ale Comisiei de Disciplină. De această dată, pedeapsa ar putea depăşi limita unei simple amenzi, aşa cum s-a întâmplat după meciul tur.

„La UEFA s-a discutat despre amendă mare sau suspendare de un an din cupele europene“, a spus Gigi Becali, dezvăluind ce pericol o aşteaptă pe Steaua în viitorul apropiat. 

Gigi Becali închide Peluza Sud!

Finanţatorul Stelei a confirmat ieri faptul că va lua măsuri radicale cu privire la accesul suporterilor în Ghencea. „Cu siguranţă, Peluza Sud va fi închisă, iar la următoarea abatere voi închide ambele peluze. N-au decât să mă înjure pe mine, dar să lase echipa“, a tunat Gigi Becali.

„Sperăm să ajungem la un consens. Dacă se închid peluzele, ne mutăm la tribuna a II-a. Îi recomandăm domnului Argăseală să nu îndrăznească să ne anuleze abonamentele de la peluze“, ne-a spus un lider de galerie, sub protecţia anonimatului.

Becali nu l-a uitat nici pe suporterul care a intrat pe teren la meciul cu Ujpest din tur. „Jumătate din amenda de 50.000 de euro am primit-o din cauza lui, iar cealaltă jumătate pentru banner. Îl dăm în judecată, să plătească el“, l-a ameninţat Becali pe Ciprian Morar, poreclit „Şalupă“. Suporterul a fost oricum amendat şi de Jandarmerie cu suma de 2.000 de lei.

Argăseală: „Facem şi noi plângere la UEFA!“

Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, spune că a reclamat deja la observatorul UEFA incidentele de la pauza meciului cu Ujpest: „S-a văzut intenţia fanilor unguri de a arunca cu pietre. Vom face şi noi plângere la UEFA!“.

Pe lângă faptul că i-au făcut permanent „ţigani“ pe români, suporterii lui Ujpest au scandat de mai multe ori şi celebrul salut nazist, lucru remarcat şi de agenţia ungară de ştiri, MTI. De asemenea, un comportament care a lăsat de dorit a avut şi o parte a presei maghiare, atacantul Romeo Surdu fiind scuipat la finalul partidei de un jurnalist, iar forţele de ordine nu au luat nicio măsură.

Mesajele galeriei maghiare

„Mamele unguroaice sunt cele mai frumoase, voi nici nu puteţi visa la ele!“
„Suntem regii voştri“
„Cum recunoşti nişte ţigani? Vorbesc româneşte!“

„Adevărul“ i‑a denunţat la Parchet

Gigi Becali

image

Finanţatorul Stelei se face vinovat de următoarele: insultă, instigare la discriminare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, instigare publică şi apologia infracţiunilor.

Valeriu Argăseală

image

„Adevărul” consideră că preşedintele Stelei se face vinovat de săvârşirea următoarelor infracţiuni prevăzute şi pedepsite prin Codul Penal: Insultă, instigare la discriminare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Silion Costică

image

„Adevărul“ consideră că inspectorul general al Jandarmeriei se face vinovat prin complicitate la insultă, instigare la discriminare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi instigare publică.

Alexandru Tofan, poreclit „Lecce“

Liderul facţiunii galeriei care a afişat bannerul ruşinii se face vinovat de insultă, instigare la discriminare, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi instigare publică şi apologia infracţiunilor.

image



Mesajul spurcat din Ghencea: „Cât ţine femeia maghiară rahatul în ea? Nouă luni!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite