Steaua, prima echipă cu muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prezentare s-au aflat câteva dintre marile glorii, printre care Lajos Sătmăreanu şi Adrian Bumbescu. A lipsit însă Rădoi! Trofeele Cupei Campionilor, Supercupei Europei, dar şi ale campionatelor şi Cupelor României  vor putea fi de acum admirate de fanii stelişti.  

În plin scandal al stenogramelor, roş-albaştrii au reuşit să puncteze pozitiv la capitolul imagine. Steaua şi-a inaugurat ieri muzeul clubului, o iniţiativă planificată de vreo doi ani, de pe vremea fostului preşedinte Mihai Stoica.

image

Steliştii au copiat modelul muzeului FC Barcelona  Foto: mediafax



După plecarea acestuia, sarcina de a continua proiectul gândit de Meme Stoica a fost preluată de Valeriu Argăseală, actualul preşedinte. Muzeul este amplasat la etajul al doilea al tribunei oficiale.

Inaugurarea a debutat ieri la ora 11.00 cu participarea oficialilor stelişti, dar şi a fostelor glorii. Din partea clubului au fost prezenţi preşedintele Valeriu Argăseală, vicepreşedintele Iulian Ghiorghişor şi fundaşul Sorin Ghionea.

Fostele glorii ale clubului au fost reprezentate de Ilie Savu, Gheorghe Constantin, Ştefan Sameş, Emeric Ienei, Florea Voinea, Radu Troi, Dumitru Dumitriu, Lajos Sătmăreanu şi Adrian Bumbescu.

image

Vitrina cu trofee ale steliştilor impresionează   Foto: mediafax



Aceştia au acceptat invitaţia clubului, deşi actuala conducere nu le-a acordat prea multă atenţie în ultimul timp, Sătmăreanu şi Bumbescu fiind chiar concediaţi mai demult de la Centrul de Copii şi Juniori unde erau antrenori. În schimb, a lipsit căpitanul Mirel Rădoi.

Muzeul conţine nu doar trofeele câştigate de Steaua de-a lungul timpului, dar şi fanioane, tricouri şi fotografii de la meciurile importante disputate de roş-albaştri. Iniţiativa Stelei este logică având în vedere faptul că gruparea din Ghencea reprezintă cel mai galonat club din România, deţinând recordul de trofee naţionale şi internaţionale.

În vitrina muzeului din Ghencea se pot admira următoarele trofee: o Cupă a Campionilor Europeni, o Supercupă a Europei, 23 de titluri naţionale, 20 de Cupe ale României şi 5 Supercupe ale României. “Sunt impresionat de acest muzeu.

A întârziat destul de mult cu inaugurarea, dar este ceva unic în România”, a declarat Emerich Ienei, cel care era antrenorul Stelei în 1986, când roş-albaştrii au câştigat Cupa Campionilor.

Inspiraţi de Barcelona

În toate acţiunile de marketing din ultima vreme, Steaua a urmat modelul Barcelona. Muzeul vicecampioanei este unul dintre paşii cei mai importanţi care au făcut ca roş-albaştrii să fie un club cu o organizare occidentală.

image

Momentele Sevilla şi Monte Carlo  Foto: mediafax



Printre realizări se mai pot număra Academia de Fotbal, dar şi cartea „Steaua”, ce conţine toate datele despre club de la înfiinţarea sa până în prezent.

Şi echipamentul seamănă izbitor cu cel al grupării „blau-grana”. Oficialii Stelei s-au gândit să urmeze modelul barcelonez şi în alte privinţe, înfiinţând o academie de fotbal de la care se speră să producă talente gen Messi sau Krkic.

Muzeul era şi el o etapă din a transforma Steaua într-o Barcelona a Estului. În schimb, ideea cărţii despre Steaua le-a venit oficialilor stelişti după ce au văzut o carte similară despre Real Madrid.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite