Steaua, în pericol!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eventuala ratare a participării în cupele europene îi va costa scump pe roş-albaştrii.Clubul a cheltuit în ultimii doi ani în total 18 milioane de euro pentru aducerea unor jucători mediocri.Viitorul se anunţă şi mai greu.

Steaua se află în pragul unui adevărat dezastru economic şi sportiv dacă ratează participarea în cupele europene.

Jocul foarte slab etalat în acest retur, dar şi concurenţa acerbă din Liga I au făcut ca echipa din Ghencea să fie în afara locurilor care asigură calificarea în Europa.

 „Dacă nu mergem în cupele europene, ar fi un dezastru pentru Steaua”, a declarat Valeriu Argăseală, preşedintele clubului. Steaua suferă, chiar dacă a jucat în ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor. Roş-albaştrii au avut încasări totale de aproximativ 30 de milioane de euro, dar nu au fost capabili să alcătuiască o echipă competitivă.

Lipsa de strategie a conducătorilor şi instabilitatea de pe banca tehnică au făcut ca, în ultimii trei ani, Steaua să ruleze 53 de jucători! În 2007 şi în 2008, echipa din Ghencea a cheltuit 12,2 milioane de euro pe jucători care fie nu au confirmat, fie nu au mai intrat în atenţia noilor antrenori.

Alţii, precum Emeghara sau Pleşan, au fost aproape mereu accidentaţi.Pierderi la toate capitolele

Neparticiparea în cupele europene ar atrage pierderi mari pentru roş-albaştri. Ratarea Ligii Campionilor îi privează pe stelişti de cele aproximativ zece milioane de euro, bani încasaţi, în medie, la fiecare participare din ultimii trei ani. Şi ratarea participării în Liga Europa (actuala Cupa UEFA) îi va costa scump pe stelişti. Liga Europa va fi mai bănoasă, întrucât drepturile de televizare vor fi negociate, centralizat, de către UEFA.

În plus, neparticiparea în cupele europene va afecta coeficientul UEFA al echipei. Acum Steaua se clasează pe locul 32 în Europa şi ar putea pierde statutul de cap de serie la viitoarele trageri la sorţi.

Şi sponsorii fug de echipă

image

Steaua va pierde şi o mare parte din banii proveniţi din sponsorizări dacă ratează cupele europene.

În ciuda celor trei participări în Liga Campionilor, echipa din Ghencea se afla pe locul trei în Liga I la sponsorizări, după Dinamo şi CFR Cluj.

Citifinancial, sponsorul principal al roş-albaştrilor, a anunţat deja că vrea să se retragă din cauza crizei financiare.

Sezonul dezastruos pe care îl are Steaua ar putea lăsa echipa fără venituri din sponsorizări, mai ales că majoritatea sponsorilor din Liga I vor să micşoreze considerabil sumele pe care le dau la fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite