„Steaua, ca tot fotbalul românesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta glorie a Stelei nu se miră de rezultatele slabe ale „roş-albaştrilor” în Ligă. Înfrângerea Stelei cu Bayern la un scor de neprezentare nu a şocat pe nimeni. „Colonelul” este îngrijorat însă de faptul că din urmă nu mai vin valori care să ridice ştacheta.

Adevărul: Cum comentaţi prestaţia Stelei din meciul cu Bayern?

Adrian Bumbescu: Nu m-a mirat foarte mult. Steaua este încă echipa care reprezintă fotbalul românesc, toţi au auzit în Europa de Steaua. Din păcate, nivelul fotbalului românesc nu mai este acelaşi. A scăzut mult, în timp ce fotbalul vestic merge înainte.

Nu este cam mare diferenţa de trei goluri?

Bayern este o forţă. S-a văzut acest lucru. Poate că scorul putea fi mai mic, dar s-a observat diferenţa de valoare. Nemţii au jucători de talie mondială. Au atacat în valuri. Noi am putut doar să ne apărăm şi să încercăm ceva pe contraatac.

Cine v-a impresionat de la Bayern?

Aş putea spune toată echipa, pentru că are un mecanism de joc perfect. Individual, mi-au plăcut Ribery, Klose, Van Bommel, ar fi o listă lungă.

Putea Steaua să facă mai mult, măcar un egal?

Teoretic, da. Practic nu, pentru că jocul nostru a fost mult sub cel al lor. Duelurile unu la unu erau câştigate toate de nemţi. Doar dacă Steaua nu făcea nici o singură greşeală se putea remonta handicapul de valoare.

Credeţi că s-a greşit campania de transferuri la Steaua?

Nu ştiu. Nu sunt în măsură să judec, dar când cumperi jucători de câteva sute de mii, nu poţi să-i compari cu unii de zeci de milioane de euro. Asta e forţa financiară pe care o au echipele noastre. Dayro, Toja, Semedo nu sunt slabi. Se compară însă cu Ribery sau cu Tony, care au jucat finale mondiale?

Pepiniera proprie e o soluţie?

Este singura soluţie pentru cluburile care nu au forţa celor mari. Din păcate, nici de acolo nu mai vine nimic. Am vorbit mai demult cu Belodedici, care mi-a spus că de la loturile de juniori nu mai vine nimeni. Să ne luăm gândul că vom avea în viitorul apropiat un nou Hagi sau un Dobrin sau un Răducioiu. E cam dramatică situaţia...

Dar la Sevilla cum s-a putut obţine o performanţă aşa mare?

Aveam superechipă. Mentalitatea era alta. Noi nu ne speriam de echipe ca Bayern sau Barcelona sau Real Madrid. Voiam doar să le batem.

La meciul cu Bayern steliştii păreau depăşiţi de duelurile individuale, aveaţi aceeaşi problemă?

Eu dădeam cu atacanţii Barcelonei de pământ. Îi trimiteam în panourile publicitare după ce le dădeam un umăr. E o chestie de atitudine, dar şi de fizic. Ăştia de acum sunt plăpânzi, stau numai prin clinici. Nu e vina lor. S-ar putea să fie o chestie din copilărie, de nutriţie.

Am mai spus asta. Generaţia lui Mutu şi Chivu a prins perioada aceea cu magazinele goale când încă erau copii. Iar cei mai mici decât ei au mâncat numai cu aditivi. Noi băgam numai mâncare naturală. Şi meniul de fotbalist este dubios acum. Au venit italienii şi le dau numai paste. Paste mănânci, paste joci.

image

Noi băgam numai mâncare naturală. Au venit italienii şi le dau numai paste. Paste mănânci, paste joci.

image


Adrian Bumbescu
fost fotbalist

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite