Premierul Republicii Moldova, interzis la Şeriff-Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia de la Tiraspol i-a interzis premierului moldovean Vlad Filat să asiste la meciul Sheriff-Steaua.

"Aş fi dorit foarte mult să pot să fiu la acest meci, însă, din păcate, toate încercările mele de a fi prezent pe stadionul Sheriff s-au lovit de refuzul administraţiei de la Tiraspol. Nu înţeleg de ce, dar sunt în situaţia în care sunt", a declarat miercuri premierul Filat.

Vlad Filat a menţionat că s-a asigurat să afle primul rezultatul, în momentul în care meciul se va încheia. El a spus că ţine "cu cei care vor învinge".

Multicampioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol, şi Steaua Bucureşti se întâlnesc miercuri seară în etapa a 5- a a grupei H a Ligii Europa.

Transnistria nu este recunoscută pe plan internaţional de când şi-a declarat independenţa în momentul destrămării URSS temându-se că majoritatea românofonă a republicii ar putea decide într-o zi să se alăture României. Cele două părţi au avut un conflict militar în 1992 şi au fost separate de trupele ruse, care au rămas în regiune, cu toate că promiseseră că se vor retrage. Regiunea din stânga Prutului are propria administraţie. Situaţia în Zona de Securitate de pe Nistru este monitorizată de trupe de menţinere a păcii, formate din militari ruşi, moldoveni şi transnistreni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite