Steaua - Gloria 1-1 / Ce-ai făcut, Toja?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua - Gloria 1-1 / Ce-ai făcut, Toja?
Steaua - Gloria 1-1 / Ce-ai făcut, Toja?

Steaua nu a putut decât un 1-1 cu Gloria. Toja şi-a marcat în proprie poartă, deschizând scorul cu un autogol spectaculos, care i-a scos din sărite pe spectatori. Petre Marin a egalat din penalty dar Gloria putea da lovitura în minutul 68, când lui Borbely i-au lipsit câţiva milimetri pentru a introduce mingea în poartă.

min. 90  Partida se încheie la egalitate. 1-1. 

min. 85 Schimbare Gloria. Iese Hora şi intră Ciprian Petre.

min. 82 Schimbare la Gloria. Keita intră în locul lui Băjenaru

min. 74 Schimbare la Steaua. Grzelak intră în locul lui Ninu.

min. 72 Szekely primeşte cartonaşul galben.

min. 68 Gloria ratează o ocazie imensă de a majora scorul: Lucian Sânmârtean pasează la Achim, acesta intră în careu, centrează în faţa porţii, însă Borbely trece milimetric pe lângă minge pentru a o introduce în poartă.  

min. 63 Schimbare la Steaua. Toja este înlocuit cu Ionescu.

min. 59 Schimbare la Gloria Bistriţa. Iese Coroian şi intră Achim

min.52 Surdu începe o acţiune individuală, pătrunde în careu, înceracă să combine cu Rada, dar faza se stinge.

min. 50 Lovitură liberă pentru Gloria, mingea ajunge în careul Stelei, dar Ninu reuşeşte să respingă în corner.

min. 46  Balaj fluieră începutul reprizei a doua.

min.45 Finalul primei reprize.

min. 42 Steaua efectuează prima schimbare. Iese Petre Marin, uşor accidentat, şi intră Baciu.

min 41. Gloria Bistriţa a ratata cea mai mare ocazie de a majora scorul. Lucian Sânmărtean a şutat peste poartă, după ce fusese servit excelent de Hora.

min. 35 Szekely centrează în careu, Kapetanos încearcă să reia din foarfecă dar jucătorul Stelei faultează în atac.

min. 31 Corner pentru Steaua, executat de pe partea dreaptă, dar balonul este reluat cu capul greşit de Rada.

min 29. GOOOL Steaua. Petre Marin înscrie din penalty.

min.18 GOOOl Bistriţa. Sânmărtean execută o lovitură liberă de pe partea stângă, balonul ajunge în centrul careului, de unde Toja reia în propria poartă.

min 12. Elevii lui Halagian ratează o ocazie excelentă de a deschide scorul: după un corner, mingea ajunge la Borbely, care deviază cu capul, dar mingea trece la un metru de poarta Stelei. 

min.9 Dinu Sânmărtean primeşte primulc artonaş galben al partidei, după ce a oprit intenţionat mingea cu mâna.

min. 6 Băjenaru şutează de la 35 de metri, însă balonul cade pe plasa porţii lui Zapata.

min.4 Steliştii au executat un corner, fundaşii Gloriei au respins până la marginea careului de 16 metri, mingea este recuperată de Surdu care şuteayă pe lângă poarta lui Albuţ.

min 1. A început meciul.

Steaua: Zapata - Ninu, Ghionea, P. Marin, Rada - Toja, Szekely, Bicfalvi - Kapetanos, Stancu, Surdu. Antrenor: Mihai Stoichiţă

Gloria Bistriţa: Albuţ - Rus, D. Sânmărtean, Năstase, Homei - l. Sînmărtean, Iodi, Tîrnăveanu, Băjenaru - Borbely, Coroian. Antrenor: Florin Halagian

Steaua va întâlni astă-seară, de la ora 18.00 (în direct la GSP TV), codaşa Gloria Bistriţa, o echipă care a acumulat doar două puncte şi este aproape de retrogradare după 20 de ani fără întrerupere în prima ligă de fotbal. În Ghencea se vor reîntâlni antrenorii Florin Halagian şi Mihai Stoichiţă.
 
„Lippi” a intrat în lumea bună a antrenoratului sub ocrotirea lui „Hala”, sub comanda căruia a lucrat ca „secund” la Dinamo, în sezonul 1993-1994. Colaborarea dintre cei doi s-a terminat după doar un an, când „Lippi” a trecut în Ghencea, ca ajutor al lui Dumitru Dumitriu. „Nu mi-e frică de Stoichiţă. Mi-e greu să ghicesc cum va fi meciul. Mihai a lucrat cu mine, dar nu ştiu cât mai foloseşte el acum din ce a furat, probabil, atunci de la mine. Au trecut atâţia ani, fotbalul s-a schimbat, informaţiile sunt diferite...”, a declarat Halagian pentru Evenimentul Zilei.

Partida va fi arbitrată de Cristian Balaj la centru, iar Eduard Crângaşu şi Iulian Szekely vor fi asistenţi.

Primul meci: 2-1, la 15 septembrie 1990, la Bistriţa.
Ultimul meci: 1-0, la 4 aprilie 2009.
Scor maxim: 0-4, la 10 noiembrie 1999, la Bistriţa.
Singura victorie a oaspeţilor la Bucureşti: 1-0, la 30 noiembrie 2005.

Echipa lui Florin Halagian are cele mai puţine goluri înscrise din Liga I. Gloria a marcat de patru ori în opt partide (cu Alba Iulia, Vaslui, Craiova şi Ceahlăul).

Steaua a înscris doar 3 goluri în cele patru meciuri disputate pe teren propriu.

INTERVIU FLORIN HALAGIAN : „Mergem în Ghencea ca la cazinou“

Halagian se simte încă tânăr şi speră să salveze Gloria de la retrogradare, dar ştie că va avea nevoie de mult noroc contra Stelei. La 70 de ani împliniţi, Florin Halagian a revenit ca antrenor în Liga I pe banca Gloriei Bistriţa, după şapte ani de pauză.

„Adevărul“: Domnule Halagian, sunteţi din nou antrenor în Liga I…


Florin Halagian: Revenirea nu este prea îmbucurătoare, ştie toată lumea în ce stare ne aflăm. Eu mă simt însă tânăr şi vreau să-i dau o mână de ajutor lui Pădureanu.

Acum câteva luni spuneaţi că nu vă mai tentează o revenire pe bancă. Ce anume v-a convins?

Toată treaba se datorează prieteniei mele cu Jean. Mi-a spus că are nevoie de mine şi n-am putut să-l refuz. Mă şi plictisisem să stau pe margine.

Aveţi speranţe că puteţi obţine un rezultat bun chiar pe Ghencea?

Păi altfel de ce ne-am mai prezenta? Sigur că îmi dau şanse şi mie, dar trebuie totodată să fim realişti şi să încercăm să nu ne facem de râs. Steaua e Steaua şi e greu în orice condiţii s-ar juca, cu atât mai mult acum, când echipa e în plină ascensiune.

Spuneaţi că Steaua este cu 20% mai bună decât Gloria Bistriţa…

20% înseamnă enorm în fotbal, să ştii! Oricum, noi vom încerca să abordăm meciul de aşa manieră încât să nu venim cu mâna goală. Ştii cum e, şi la cazinou te duci plin de speranţe, deşi eşti conştient că ăla e un loc în care se pierd bani, nu se câştigă!

Aţi rămas aceeaşi „mână de fier“ din trecut?

Evident. Sunt acelaşi om, chiar dacă au mai trecut anii. Metodele rămân aceleaşi. 


Le mai confiscaţi jucătorilor telefoanele mobile la intrarea în cantonamente?

(râde) Bine că mi-ai amintit, că uitasem de asta.

Pe vremuri, eraţi considerat un antrenor foarte scump…

Aşa şi era, dar acum lucrez gratis la Bistriţa. Mai rar aşa ceva, dar situaţia financiară îmi permite.

Cât timp intenţionaţi să mai antrenaţi?

Voi rămâne în circuit atât timp cât mă va ţine conducerea Gloriei, şi cât voi fi sănătos. Sunt mai longeviv decât regretatul Lobanovski, fiindcă nu beau votcă, ci şpriţ!

A pus umărul la formarea echipei Steaua ‘86

Halagian a antrenat Steaua în primele şapte etape ale sezonului 1984-1985, contribuind la formarea nucleului care a câştigat Cupa Campionilor. „Nu m-au dat afară nici jucătorii, nici ministrul Olteanu, ci Ion Alecsandrescu“, a mărturisit „Armeanul“.

Inedit

  • Niciunul dintre jucătorii Gloriei nu era născut la 29 august 1971, când Florin Halagian a debutat ca antrenor în prima divizie. Cel mai bătrân jucător din lot, Cristi Coroian, este născut pe 14 martie 1973.
  • Ultimul meci al „Armeanului“ în Liga I a fost tot împotriva echipei din Ghencea: FC Argeş – Steaua 2-3, la 19 octombrie 2002.
  • În ultimii ani de antrenorat, Halagian a devenit celebru pentru că purta la fiecare meci o şapcă cu Chicago Bulls, primită în 1999 de la fiica lui din SUA. „Gata! Am scos-o de la naftalină“, glumeşte venerabilul tehnician.
  • Cunoscut ca un antrenor dur, „Armeanul“ nu se dădea în lături să-şi mai altoiască jucătorii din când în când.
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite