Steaua, pe ultimul loc şi fără gol marcat în Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua, pe ultimul loc şi fără gol marcat în Liga Europa
Steaua, pe ultimul loc şi fără gol marcat în Liga Europa

Steaua nu a înscris niciun gol în trei meciuri, singura modificare fiind că acum a şi luat bătaie. Roş-albaştrii au fost depăşiţi şi de Sheriff. „Îmi doresc ca meciul cu Fenerbahçe să reprezinte un nou început”, spunea Mihai Stoichiţă înaintea meciului de ieri. Din păcate pentru stelişti, în Ghencea pare să fie sfârşitul unei ere.

Fără 3.000 de „huligani”, opriţi pe undeva pe la Tricodava de jandarmii instruiţi de Becali şi înlocuiţi cu o mână de studenţi şi pensionari, atmosfera din Ghencea nu s-a schimbat prea mult.

În starea de urgenţă instalată pe stadion de către războiul dintre ultraşi şi Becali parcă doar de frică poţi să mai joci. Iar când luciditatea lipseşte, ocaziile apar doar ca urmare a unor bâlbe. Columbianul Zapata a părut singurul care încă mai are capul pe umeri, aducându-i în pragul nebuniei pe Andres Santos, Ozer şi Kazim.

În atac, Steaua a respirat doar prin grecul Kapetanos, care s-a luat la trântă cu întreaga linie de fundaşi a turcilor, ratând ocazii mari atât în prima, cât şi în a doua repriză, nimerind o dată şi bara. Pentru „Lippi” Stoichiţă, meciul a fost special.

Când stătea liniştit pe bancă, retrăind parcă saltul nebun al lui Militaru de după golul marcat în 1997 la Istanbul, când sărea ca ars, amintindu-şi că acum 12 ani, la Bucureşti, a fost doar egal. Bun şi ăla, măcar atunci Steaua avea banca de rezervă plină, iar în apărare jucau cei mai buni, nu singurii disponibili.

Cârpiţi cu improvizaţii, fundaşii stelişti au clacat cu 30 de minute înainte de final, când Kazim a finalizat dintr-o poziţie suspectă de ofsaid o fază de playstation construită de turci. După gol, haos. Steaua a atacat cu toate forţele, însă resursele au părut de fiecare limitate.

Nicoliţă, Rada sau copilul răsfăţat Dayro Moreno seamănă doar la numerele de pe tricou cu cei care făceau istorie în urmă cu un deceniu. În 2009, victoriile europene ale Stelei sunt doar istorie, iar clubul roş-albastru mai trăieşte doar prin lupta pentru identitate dintre fani şi patron.

0 - 1

Steaua: Zapata – Golanski, Baciu, Ghionea, Rada – Szekely (Dayro 67), Bicfalvi (Onicaş 42), Toja, Nicoliţă – Surdu, Kapetanos

Antrenor:  Mihai Stoichiţă.

Fenerbahce: Volkan – Gökhan, Bilica, Lugano, R. Carlos – Topuz, Cristian, Emre, Ozer (Gökcek 71), A. Santos – Kazim (Selcuk 85).

Antrenor:  Christoph Daum.

Gol: 59 Kazim

Stadionul Steaua: 16.000

Arbitru: Douglas McDonald (Scoţia)

Telex

  • Steaua a avut doar cinci jucători pe bancă. Din cauza numeroaselor indisponibilităţi, echipa din Ghencea a avut aseară doar cinci rezerve: Tătăruşanu, Ochiroşii, Dayro, Ninu şi Onicaş.
  • Turcii au aprins torţe în aplauzele steliştilor. La începutul primei reprize, fanii lui Fenerbahçe au aprins câteva torţe care au încins atmosfera. Ultraşii roş-albaştrilor au aplaudat acest gest aprobator.
  • Gigi a ţinut geamul închis la lojă. Gigi Becali a ţinut geamul închis aseară pentru a nu mai auzi apostrofările fanilor. Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti (AISS) s-a adresat preşedintelui UEFA, Michel Platini, cerându-i să ia măsuri împotriva patronului Gigi Becali.


Stoichiţă se amăgeşte: „Am fost egalii lui Fener“

image

Kazim a câştigat duelul cu Eugen Baciu   Foto: Petrică Tănase



Steaua nu renunţă la luptă. Chiar dacă au fost învinşi într-o manieră clară, antrenorul Mihai Stoichiţă e de părere că şansele la calificare au rămas intacte.

„Nimic nu e pierdut, ne avantajează victoria lui Şerif. Sunt dezamăgit că nu marcăm, dar meritam mai mult de atât, am fost egalii lui Fener. În plus, am înţeles că golul lor a fost cam dubios. Suntem cam cruzi, se vede diferenţa de experienţă. Am pretenţii mai mari de la Onicaş şi Bicfalvi. La Eric m-a îngrijorat maniera de joc şi n-am vrut să-l pun într-o postură neplăcută, de a se face de râs! Am simţit azi că fanii s-au mai apropiat de echipă”, a spus antrenorul Mihai Stoichiţă la finalul întâlnirii.

„Fenerbahçe n-a fost peste noi. Singurul lucru în plus pe care l-au avut turcii a fost experienţa. Trebuie să batem la Istanbul”, l-a susţinut şi Rada. Turcii sunt şi ei de părere că situaţia grupei este complicată. „Puteam să şi pierdem. Steaua mai are încă şanse. Dacă va reuşi să şi înscrie pe viitor, totul e posibil”, a declarat tehnicianul lui Fenerbahçe, Christoph Daum.

image


Becali: „Interzic huliganii în continuare!“

Gigi Becali nu s-a arătat nemulţumit de meci şi şi-a continuat războiul cu fanii. „Asta e valoarea Stelei la ora actuală. Ce putea să facă Stoichiţă, să joace el? Noi am ratat, ei au dat gol, asta e. Singura şansă de a ne califica este să batem la Istanbul. Pentru că m-au înjurat, o să-i interzic în continuare pe huligani, dar nu am pierdut meciul din cauza lor”, a subliniat patronul din Ghencea.

 „Păcat că am pierdut. Era un meci important. De acum înainte, trebuie să câştigăm tot. Nu spectatorii sunt de vină, nu ei au jucat”, i-a apărat pe fani eroul Stelei, Robinson Zapata. 

Fanii au fost controlaţi la sânge

Oficialii stelişti s-au ţinut de cuvânt. După ce a interzis accesul a circa 3.000 de persoane pe stadionul din Ghencea şi a luat decizia să nu mai comercializeze bilete în ziua meciului, stafful roş-albaştrilor a trecut la măsuri de securitate fără precedent în fotbalul românesc.

Astfel, începând cu Tricodava, la aproximativ doi kilometri de arenă, s-au organizat filtre cu agenţi care îi verificau pe spectatori de bilete şi de buletine, iar la intrare jandarmii i-au pus pe fani să arunce orice obiect contondent, inclusiv brelocurile de chei.

Mai mult, oficialii din Ghencea au instalat şi garduri de protecţie printre blocurile din jurul stadionului, pentru a se asigura că niciun fan de pe lista celor indizerabili nu va ajunge prin preajma terenului Stelei.

Ionescu, oprit la intrare

Din cauza excesului de zel al oamenilor de ordine a avut de suferit şi mijlocaşul Andrei Ionescu. Fotbalistul Stelei a stat pe la porţi mai multe minute, din cauza faptului că jandarmii nu l-au recunoscut.

În tribune, ostilităţile s-au desfăşurat la fel ca la ultimele partide, chiar dacă conducătorii clubului au făcut eforturi şi au adus studenţi şi pensionari pentru a calma atmosfera. Deşi au fost doar câteva sute, suporterii de la peluze au continuat războiul cu finanţatorul Gigi Becali, pe care l-au înjurat permanent.

„Gigi, locul tău e în tomberon“

image

Suporterii Stelei au dus războiul cu finanţatorul Gigi Becali la extrem. Astfel, pe lângă bannerele afişate pe stadioane şi în oraşele Europei, fanii au mai găsit câteva metode de a-l contesta pe patron.

Ei au scris pe câteva pubele din oraş mesajul „Să-i arătăm lui Becali unde îi e locull!” şi au postat şi un anunţ pe un site specializat în căutarea de slujbe, menţionând că sunt în căutarea unui lunetist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite