Steaua - Dinamo / Derby românesc în stil italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua - Dinamo / Derby românesc  în stil italian
Steaua - Dinamo / Derby românesc în stil italian

La meciul Steaua – Dinamo cu numărul 143, antrenorii şi arbitrii provin din „Cizmă“

Dario Bonetti : „Steaua e sub CFR, dar nu promit victoria“

„Adevărul“: Cum aţi sărbătorit calificarea în Liga Europa?

Dario Bonetti: Am dansat cu jucătorii în vestiar, acum însă nu vreau să mă mai gândesc la asta. Prefer să privesc doar spre viitor, la meciurile care urmează.

Citiţi şi:

Steaua - Dinamo avancronica lui Stelea
Italianul Mauro Bergonzi va arbitra duelul dintre Bergodi si Bonetti


V-au felicitat acţionarii?

Da, normal. M-au sunat imediat după meci Borcea şi Badea, despre ceilalţi nu mă întrebaţi pentru că nu îmi place să intru în scandal cu nimeni.

Calificarea în faţa lui Liberec a fost cel mai mare succes pentru dumneavoastră ca antrenor?

Văd că toată lumea îşi dă cu părerea despre mine fără să mă cunoască. S-a spus că am retrogradat cu Juve Stabia, când eu nu am stat acolo decât două luni în care nu puteam să fac miracole.

Întâi să se documenteze, apoi să vorbească. O altă performanţă a mea a fost pe vremea când pregăteam pe Dundee United, echipă pe care am dus-o în Cupa UEFA Intertoto.


Urmează derby-ul cu Steaua. Îi simţiţi pregătiţi pe băieţi?

Da, atât fizic, cât şi psihic. Derby-ul are o semnificaţie foarte mare pentru suporteri, dar nu este de opt puncte, ci tot de trei. Eu pregătesc toate meciurile la fel.

Nu cred că Steaua ne va pune probleme mai mari decât CFR Cluj, pe care o consider cea mai puternică echipă din România. Ştiu ce înseamnă un derby, pentru că în Italia le-am trăit cam pe toate şi realizez ce reprezintă un astfel de meci pentru fani. Nu pot garanta un rezultat favorabil, dar pot garanta pentru jucători, care vor da totul pe teren.

Va fi ultimul meci al lui Dănciulescu.

A fost alegerea lui. Nu l-a dat nimeni afară. Oricum, eu am şi alţi atacanţi de valoare.


Preferinţele lui Bonetti

Echipă: AS Roma, chiar dacă am câştigat Cupa UEFA cu Juventus.
Jucător: Îmi place Totti, dar Maradona e cel mai bun.
Hobby: Golf.
Film: Nu mă uit la filme, mai bine urmăresc un meci de fotbal.
Carte: Tot ce înseamnă filosofie romană şi greacă.
Locul de vacanţă: Porto Cervo. Am o casă acolo.

image

Bergodi este un antrenor foarte bun. Cu un lot de valoare mică, Bergodi a reuşit să obţină rezultate foarte bune la Steaua.

image


Dario Bonetti
antrenor Dinamo

Cristiano Bergodi : „Am emoţii, dar batem sigur“

„Adevărul”: Sunteţi la primul „El Clasico” din fotbalul românesc...

Cristiano Bergodi: Aşa e, dar ştiu ce înseamnă un astfel de meci. Am emoţii pentru că este cel mai mare derby din România. De cînd am venit mă gândesc la acest meci.

Am experienţa derby-urilor dintre Lazio şi AS Roma şi sunt sigur că va ieşi un meci frumos. Totuşi, sper să nu existe incidente. Trebuie ca lumea să înţeleagă că e doar un meci de fotbal, nu un război.


Ce părere aveţi despre Bonetti?

Este un profesionist adevărat. Singura problemă este că nu cunoaşte foarte bine fotbalul românesc şi că a început direct cu Dinamo. Oricum, nu noi ne vom afla pe teren, ci jucătorii. Nu va fi un duel Bergodi - Bonetti, ci mai degrabă Petre Marin – Torje, spre exemplu.

Dinamo vine cu un moral excelent după returul cu Slovan…

Corect, dar şi noi suntem liniştiţi pentru că am reuşit calificarea în grupele Ligii Europei. Nu ne vom mulţumi cu un egal, vrem victoria. Chiar dacă avem câţiva băieţi tineri în primul 11, sunt convins că ei vor face un joc bun.

L-ar primi pe Dayro Moreno peste o lună

Care este situaţia actuală a lotului?

Pantelis Ka­pe­tanos este apt pentru derby, dar Cristi Tănase nu va intra acum, poate în etapa viitoare. În schimb, Dayro m-a impresionat în cele 30 de minute jucate în Liga a II-a, după ce a marcat şi în Cupă. El trebuie să se pregătească şi să-şi schimbe atitudinea. Îl voi rechema atunci când voi considera eu, poate peste o lună.

image

De când am venit la Steaua mă gândesc numai la meciul cu Dinamo. Sper să nu existe incidente în tribune. Suntem la fotbal, nu la război.

image


Cristiano Bergodi
antrenor Steaua

Preferinţele lui Bergodi

Antrenor: Mourinho.
Echipa: Lazio Roma.
Muzica: Romantică.
Film: Gladiatorul.
Băutura: Cola şi apa minerală carbogazoasă.
Mâncarea: Risotto (orez cu ciuperci).
Ceas: Rolex.
Maşină: Mercedes.
Îmbrăcăminte: Trening doar la antrenamente, în rest costum sau casual.

Secretele lui Dario Bonetti

După şedinţele de pregătire obişnuieşte să exerseze separat cu câte un jucător.

„Dacă nu comunicăm, nu putem lucra împreună“ e deviza italianului.

Este adeptul cantonamentelor lungi. Echipa petrece mult timp la Săftica, iar refacerea are loc tot acolo. După revenirea echipei din Cehia, dinamoviştii au plecat din aeroport direct la Săftica pentru a pregăti marele derby.

O dată pe lună îşi scoate elevii în oraş pentru a consolida relaţiile.

I-a impresionat pe „câini” atunci când a ajuns la echipă. Ştia cine e Hîldan, ştia istoria clubului şi pentru a-şi cunoaşte cât mai repede jucătorii şi-a tapetat camera de la Săftica cu pozele lor şi datele personale.

Nu acceptă să se bage acţionarii peste el. Dovada: Dănciulescu, Niculescu, Zicu, Adrian Cristea au fost de multe ori rezerve.

În funcţie de adversar şi de situaţie schimbă sistemul şi plasează jucătorii pe alte posturi decât cele consacrate. În acest sezon, Dinamo a jucat 4-3-3, 4-5-1, dar în ultimul timp echipa e aşezată în formula 4-4-2.

Secretele lui Cristiano Bergodi

Nu schimbă sistemul de joc în funcţie de adversar. Deţine o bază de date impresionantă despre fotbalul românesc, având în vedere că principalul său colaborator, Renzo Rossi, este reprezentantul firmei Panini Digital Soccer, care monitorizează toate meciurile din Liga I.

E adeptul principiului rotaţiei fotbaliştilor, astfel încât fiecare să aibă şansă.

Dacă un fotbalist ratează trei dintre şedinţele premergătoare unui meci, atunci el nu este inclus în lot, indiferent de nume.

Este mult mai deschis în relaţia cu presa şi cu patronul Gigi Becali decât predecesorul său, Lăcătuş. 

Bergodi şi Rossi nu stau niciodată în cantonament cu echipa, dar au acelaşi meniu ca şi jucătorii.

Revista presei este un obicei pentru tehnician în fiecare dimineaţă. „Citim ziarele în ediţia tipărită. Vedem ce e nou, trebuie să ştim tot”, a dezvăluit Rossi.

Înaintea meciurilor, în timp ce jucătorii efectuează încălzirea, Bergodi rămâne singur în vestiarul gol. „Este modul său de a se concentra, de a-şi aduna ideile”, a precizat Renzo Rossi.

Îi place să-şi motiveze ju­că­torii dându-le exemple de fotbalişti celebri din Serie A.

Dănciulescu, la ultimul derby!

image

Pentru ca Dănciulescu (în alb) să primească un salariu mare la Hercules, şefii l-au lăsat să plece pentru doar 240.000 de euro



„Corbul” va juca azi pentru a 26-a oară într-un meci Steaua – Dinamo. Aparent, va fi doar un alt meci pentru omul care a evoluat în eternul derby şi în tricoul roş-albastru, şi în cel roş-alb.

Totuşi, de această dată, va fi o întâlnire cu totul şi cu totul specială pentru Danciu. De ce? Pentru că, mâine, „Corbul” va zbura spre Spania pentru a începe o nouă aventură la Hercules Alicante.

Fanii îi pregătesc un show

Având în vedere că are deja 32 de ani, probabil că Danciu îşi va încheia cariera la Hercules, iar Steaua – Dinamo de diseară va fi nu numai ultimul derby bifat de el, dar şi ultimul meci jucat în Liga I.

În aceste condiţii, suporterii dinamovişti care vor fi prezenţi în Ghencea pregătesc un show pentru a-şi lua rămas-bun de la unul dintre jucătorii la care au ţinut cel mai mult.

De altfel, anunţul că Dănciulescu va părăsi formaţia din „Ştefan cel Mare” i-a afectat pe fanii „câinilor”, care au postat sute de mesaje pe diferite site-uri pentru a‑şi exprima nemulţumirea vizavi de plecarea golgheterului echipei.

„Vestea asta parcă mi-a tăiat tot optimismul legat de Dinamo! Au reuşit să-l vândă pe singurul fotbalist care dădea goluri constant.

Singurul care muncea la fiecare meci. Respect Danciule”, a fost doar unul dintre mesajele postate pe site-ul suporterilor roş-albilor, dinamomania.ro.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite