Steaua - CFR 1-1 / Steaua respira

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii au remizat miercuri aseară cu CFR, scor 1-1, după un meci pe care l-ar fi putut câştiga. Pe lângă gol, Steaua a avut două şuturi în bară, dar şi două ocazii rarisime ratate de Kapetanos şi Pedriel.

MAI CITEŞTE

 Steaua - CFR Cluj 1-1, un egal pentru adversari / Filmul meciului

 Lăcătuş: "Felicit jucătorii pentru agresivitatea arătată!"

Ghionea: "După meciul cu CFR Cluj am şi mai mari speranţe la titlu!"

Cu Gigi Becali eliberat din arest şi prezent în loja din Ghencea, Steaua spera să reediteze victoria din campionatul trecut în faţa clujenilor. Patronul, considerat ca un talisman de către jucători, a deschis geamul de la lojă pentru a le răspunde simpatizanţilor, dar l-a închis după ce a fost şi huiduit, şi înjurat de o parte a galeriei.

Ambiţionată de atmosfera din tribune, Steaua a încercat să forţeze încă din primele minute, fără a periclita însă poarta lui Stăncioiu. Cu un joc mult mai închegat, clujenii au preferat contraatacurile.

Golul lui Culio (9), picat ca un trăsnet peste roş-albaştri, a demoralizat şi mai mult trupa lui Lăcătuş şi a azmuţit tribunele asupra conducerii. Lipsa unor idei clare, dar şi a unui jucător determinant, a făcut ca jocul steliştilor să fie, ca-n ultima vreme, unul mediocru. Cum la fel a fost şi prestaţia lui Lovin, eliminat pentru un fault asupra lui Culio.

Repriza a doua a fost infinit mai bună. Surprinzător, omul în minus i-a ajutat pe bucureşteni, al căror joc a căpătat consistenţă. Hulit de suporteri, certat şi pedepsit de antrenor, dar simpatizat de Becali, columbianul Dayro Moreno, folosit titular, şi-a mai spălat din păcate şi a readus-o pe Steaua în lupta pentru Europa, prin golul din minutul 54.

Ocaziile mari tot la poarta lui Stăncioiu au continuat. Grecul Kapetanos, cu o viteză în minus faţă de clujeni, şi-a bătut joc de coechipieri în două rânduri, când a ratat din poziţie de singur cu portarul.

Rămaşi şi ei în zece jucători, după eliminarea lui Panin (73), ardelenii au preferat un joc la aşteptare în continuare, mizând doar pe faze fixe, astfel că jocul a curs spre o singură poartă. Impulsionaţi de public, roş-albaştrii au forţat victoria, singura care putea readuce liniştea în cadrul lotului, dar nu au mai putut marca.

Steaua a obţinut doar o jumătate de măsură, adică un punct, care pune şi mai mare presiune pe Lăcătuş. „Fiara”, eliminată pe final, a fost aplaudată şi încurajată de suporteri la finalul partidei.

Becali, iar huiduit

Omul de afaceri a avut parte de o primire nu tocmai plăcută din partea fanilor Stelei.  Suporterii de la tribuna a II-a şi cei de la peluzele arenei din Ghencea l-au huiduit copios.

Susţinătorii Stelei aflaţi la tribuna I au avut însă un comportament total diferit faţă de ceilalţi: l-au aplaudat minute bune pe Gigi Becali şi i-au fluierat pe cei care îi cereau patronului să lase formaţia „roş-albastră”. Fanii care nu-l mai vor pe Gigi la Steaua au afişat şi câteva bannere prin care îşi exprimau ura faţă de acesta.

„Gigi, du-te înapoi la puşcărie, ca să câştigi mai multă simpatie”, „Milităm pentru vindecarea Stelei de cancerul Becali” sau „Steaua înseamnă demnitate şi onoare, nu valize şi dosare”, au fost câteva dintre mesajele suporterilor. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite