Aktobe, Steaua Kazahstanului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semifinala din 2006 a Cupei UEFA dintre Steaua şi Middlesbrough s-a repetat marţi seară, la o scară mai redusă.

Mai exact, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, între Maccabi Haifa, campioana Israelului, şi Aktobe Lento, necunoscuta reprezentantă a Kazahstanului. În urmă cu trei ani, roş-albaştrii au irosit calificarea în finală, după ce, la un moment dat, conduceau cu 3-0 la general.

La Haifa, după 0-0 în tur, gazdele s-au trezit în minutul 15 cu trei goluri primite! Un adevărat coşmar pentru israelieni, care au pornit într-o cursă nebună de recuperare. Au marcat de două ori până la pauză şi nimic nu mai era imposibil. Lovitura de graţie a dat-o în repriza secundă georgianul Dvalişvili.

Să câştigi cu 4-3 după ce eşti condus cu 0-3 nu e la îndemâna oricui. În ultima vreme, în special în meciurile dintre echipele mici, astfel de răsturnări de scoruri alimentează mereu suspiciunile privind eventuale aranjamente legate de „mafia pariurilor”.

La fel a fost şi cu Motherwell, adversara de azi a Stelei, care i-a spulberat pe albanezii de la Flamurtari cu 8-1, după ce în tur pierduseră cu 0-1.

De altfel, la casele de pariuri, meciul Maccabi – Aktobe avea cote de peste 30 atât pentru înscrierea a mai mult de şapte goluri, cât şi pentru combinaţia „2 pauză, 1 final”. La capitolul răsturnări de situaţie intră şi calificarea lui Panathinaikos (3-0 cu Sparta Praga), care a făcut uitat eşecul cu 1-3 din tur.

Twente, eliminată la ultima fază

Dramatică a fost şi „dubla” dintre Twente şi Sporting. În minutul 90+4 al meciului, olandezii erau calificaţi, însă au fost învinşi de „reuşita” propriului jucător, Wisgerhof, autorul unui autogol nesperat pentru Sporting.

Alte răsturnări celebre de scor

Liverpool - Milan finala Ligii Campionilor 2005:   3-3, după 0-3

Dinamo – Foresta Liga I, sezonul 2000-2001:    4-5, după 4-0

Portugalia – Coreea de Nord Campionatul Mondial 1966:    5-3, după 0-3

Werder Bremen – Anderlecht Liga Campionilor 1993:    5-3, după 0-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite