Statuie pentru “Gâscan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape un an de la moartea lui Dobrin, foştii săi vecini au vrut să arate că n-au uitat de el. Gica Dobrin, soţia marelui fotbalist, a fost la mormântul acestuia, însoţită de rude, dar şi de suporteri ai lui FC Argeş.

Săptămâna viitoare se va împlini un an de când ”Prinţul din Trivale” ne-a părăsit. Soţia, familia, prietenii apropiaţi,  dar şi zeci de suporteri ai celor de la FC Argeş au trecut ieri pe la mormântul lui Nicolae Dobrin şi l-au comemorat aşa cum este datina creştină, cu câteva zile înainte de împlinirea celor 12 luni de când cel poreclit „Gâscanul” a trecut în lumea celor drepţi.

Puştii de la şcoala de fotbal care-i poartă numele lui Dobrin au ţinut neapărat să participe la ceremonie, au depus o coroană de flori şi şi-au prezentat omagiile.”Copiii ăştia sunt tot ce mi-a rămas de la Gicu. Fotbalul era viaţa lui, iar cea mai mare dorinţă a sa din ultimii ani era să meargă această şcoală de fotbal cât mai bine.

Pentru el mă chinuiesc şi fac toate eforturile posibile să-i duc visul mai departe şi să scoatem jucători buni din aceşti puşti minunaţi”, ne-a mărturisit Gica Dobrin, femeia care a stat alături de marele fotbalist mai bine de 44 de ani. Tinerii jucători au venit la mormântul lui Nicolae Dobrin, au aprins lumânări şi au ţinut câteva momente de reculegere.

”Îmi pare foarte rău că nu am apucat să-l văd niciodată jucând fotbal pe dom’ Profesor. Mi-au arătat însă părinţii casete mai vechi cu meciurile sale”, ne-a explicat unul dintre adolescenţii care se pregătesc la Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin.

Va avea statuie în faţa blocului

Nici vecinii de la blocul în care Dobrin a stat zeci de ani nu l-au uitat. Locatarii au dorit să-şi arate recunoştinţa faţă de „Prinţ“ şi s-au gândit să-i facă acestuia o statuie. Ei au strâns bani mână de la mână şi au comandat o statuie care va fi amplasată chiar în faţa blocului. ”Nu mi-a venit să cred când m-a anunţat unul dintre vecinii de la bloc că au strâns bani să facă un asemenea monument”, a mărturisit Gica Dobrin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite