Start la „El Clasico“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu Messi şi Ronaldo irezistibili, Barcelona şi Real vor juca, sâmbătă, primul derby din seria celor patru. Înainte de episodul unu din „El Clasico 2011“, Leo Messi şi Cristiano Ronaldo au ajuns la egalitate în clasamentul golgheterilor din Spania, cu câte 29 de reuşite.

Greu de crezut, dar cei mai valoroşi fotbalişti din lume ai momentului nu mai reuşiseră să marcheze de peste o lună de zile, Messi de la 8 martie, iar CR7 de la 1 martie. Ambii s-au trezit însă la timp, anunţând seria de patru confruntări directe care va începe sâmbătă, 16 aprilie, pe „Santiago Bernabeu" şi se va încheia la începutul lunii mai, pe „Camp Nou". Dincolo de rivalitatea istorică dintre cele două cluburi-gigant ale Spaniei, aceste derby-uri vor înclina balanţa şi în duelul indirect al orgoliilor dintre Messi şi Ronaldo. Fără ei, Barcelona şi Real Madrid ar fi cu aproximativ 40 la sută mai puţin eficiente, aşa cum o arată cifrele din actualul sezon. Argentinianul are 47 de goluri în 45 de partide în toate competiţiile, egalându-şi recordul din stagiunea precedentă, în timp ce starul portughez a marcat de 40 de ori în 44 de meciuri, la numai două reuşite de performanţa de acum trei ani, când evolua la Manchester.

Răspunsul la întrebarea „Messi sau Ronaldo?" este imposibil de dat acum, lucru întărit de clasamentul golgheterilor din La Liga. Pe locul întâi, la egalitate, se află decarul Barcelonei şi şeptarul Realului, ajunşi amândoi la cifra 29. Cu şapte etape rămase de jucat, sunt şanse mari ca măcar unul dintre ei să treacă de cota-record 38, atinsă în trecut de Telmo Zarra (în 1951 cu Bilbao) şi Hugo Sanchez (în 1990 cu Real).

Barça are titlul în buzunar

„O victorie pe Bernabeu înseamnă lovitura decisivă pentru titlu!", a declarat Pep Guardiola după victoria muncită obţinută de Barça cu Almeria (3-1), care a păstrat avantajul de opt puncte al catalanilor faţă de eterna rivală (madrilenii s-au impus la pas la Bilbao cu 3-0). Chiar şi un egal în derby-ul de sâmbătă va trimite titlul pe „Camp Nou", în timp ce un succes al „albilor" nu va face decât să prelungească agonia echipei lui Jose Mourinho: pentru a lua titlul, Realul ar mai avea nevoie de alte două înfrângeri ale catalanilor în ultimele şase runde.

Patru „El Clasico“ în 18 zile!

Data    Competiţia    Meci    Stadion

16 aprilie    La Liga    Real – Barcelona    Bernabeu
20 aprilie    Cupa Spaniei    Real – Barcelona    Mestalla
27 aprilie    Liga Campionilor    Real – Barcelona    Bernabeu
3 mai    Liga Campionilor    Barcelona - Real    Camp Nou

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite