Standard Liege sperie din nou Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu cu mult timp în urmă, pe la jumătatea sezonului mai exact, fosta echipă a lui Ladislau Bölöni se zbătea ca peştele la mal, undeva la mijlocul clasamentului în prima ligă belgiană.

După o primă parte aşa şi-aşa, returul începuse de-a dreptul dezastruos. Şapte înfrângeri în primele 10 meciuri, iar şansele roşilor de a mai prinde un loc în primele şase, şi măcar o participare în Liga Europei în sezonul următor, scădeau vertiginos. Încet încet însă, Standard şi-a revenit. Sau mai bine zis, şi-au revenit portarul Bolat, Mangala, Pocognoli, Witsel, şi lista poate continua, după accidentări sau lipsă de chef de fotbal.

Standard a prins play-off-ul pentru titlu şi e în faţa celei de-a şasea victorii la rând, dacă bate etapa asta „codaşa” Lokeren. Mai mult, n-a avut rival în liderul Anderlecht, pe care l-a învins cu 3-1 la Bruxelles, după ce-a condus pe tabelă cu 3-0. Cu puţină şansă şi un joc bun în continuare, roşii pot urca până de Paşte pe primul loc în grupă, o  premieră în acest sezon. Mai e nevoie însă şi de paşii greşiţi ai lui Anderlecht şi Genk, care până acum, din fericire pentru Standard, şi-au demonstrat limitele în play-off-ul pentru campionat.

Au ţinut de antrenor după despărţirea de Bölöni

E drept, în această revenire a campionilor din 2009, care sperie din nou Jupiler Pro Liga, îşi are meritul ei şi conducerea. În februarie 2010, Dominique D'Onofrio primea mandat până în luna iunie, după ce-l schimba în funcţie pe Ladislau Bölöni,. E şi acum pe bancă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite