„Squadra Azzurra“ a domolit „Furia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cesc Fabregas (nr. 10) a înscris aseară, dar Spania n-a reuşit să se impună în faţa Italiei
Cesc Fabregas (nr. 10) a înscris aseară, dar Spania n-a reuşit să se impună în faţa Italiei

 Deşi a pierdut ultimele trei meciuri de pregătire, Italia a reuşit să ţină aseară în şah principala favorită a turneului, Spania.

Spania, campioana mondială şi europeană en titre, a început meciul de pe „PGE Arena" din Gdansk fără vreun atacant de meserie în teren. Tridentul ofensiv al formaţiei iberice a fost alcătuit aseară din David Silva, Fabregas şi Iniesta, deşi pe banca de rezerve se aflau atacanţi precum Pedro, Torres, Negredo, Llorente şi chiar Mata. De cealaltă parte, italienii au mizat pe un atac format din excentricii Balotelli şi Cassano.

Acesta a fost cel de-al treilea Campionat European consecutiv al lui Cassano, care n-a fost selecţionat însă în lotul „Squadrei Azzurra" pentru nicio Cupă Mondială. Totodată,  în echipa lui Prandelli a debutat, la 27 de ani, şi Giaccherini.

„Spania nu e o echipă de neînvins. Joacă mereu în acelaşi mod, împotriva oricărui adversar. Dar când Italia ţine mingea şi joacă fotbal, poate fi competitivă împotrivă oricărei echipe", a fost avertismentul lui Prandelli.

Di Natale, rezerva de aur a italienilor

De altfel, Italia era oricum una dintre cele patru echipe, alături de Argentina, Portugalia şi Anglia, care au învins Spania de când „La Roja" a cucerit titlul mondial. Şi italienii chiar au început mai bine partida, deşi mulţi au cântat prohodul acestei naţionale, în urma scandalurilor repetate legate de mafia pariurilor, dar şi a înfrângerilor suferite în meciurile amicale. Pirlo a fost aproape să deschidă scorul în minutul 13, când a executat bine o lovitură liberă, dar Casillas s-a repliat în ultimul moment şi a reuşit să respingă. Apoi, opt minute mai târziu, Cassano a pătruns în careu şi şutat în diagonală, dar mingea s-a scurs pe lângă stâlpul de la colţul lung.

Replica Spaniei a venit de la Iniesta, în urma unei devieri a lui Pique, dar Buffon nu s-a lăsat păcălit. Inevitabilul s-a petrecut în minutul 61. Pirlo a pasat pe culoar, iar Di Natale l-a învins pe Casillas cu un şut plasat la colţul lung.  Bucuria italienilor n-a ţinut însă decât trei minute, pentru că Fabregas i-a „perforat" şi el poarta lui Buffon cu un şut din câţiva metri. Torres şi Di Natale puteau da lovitura pe final, dar ambii au ratat din poziţii ideale. 

Toni critică selecţia lui Prandelli

Ajuns la 35 de ani, Luca Toni (Al-Nasr) s-a declarat surprins de componenţa lotului Italiei. „E o listă ciudată şi pentru mine. Ne lipseşte un atacant tipic italian: înalt şi puternic", a zis Toni.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite