Sprint spre EURO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala Germaniei are şapte victorii din tot atâtea meciuri în Grupa A de calificare
Naţionala Germaniei are şapte victorii din tot atâtea meciuri în Grupa A de calificare

Cu o victorie astăzi, Germania va fi prima naţională calificată la turneul final din 2012. Marţi, Italia şi Spania îşi pot asigura şi ele biletele pentru Ucraina şi Polonia. Grupa dominată de Olanda şi Suedia are cele mai mari şanse să dea echipa de pe locul secund calificată fără baraj la Campionatul European din 2012.

La exact un an de la startul preliminariilor, Germania are primul „meci de calificare". Dacă îi vor depăşi astăzi la Gelsenkirchen pe vecinii austrieci, nemţii vor încheia conturile în Grupa A în ceea ce priveşte câştigătoarea. Ar fi a opta victorie din tot atâtea partide într-o serie considerată iniţial destul de complicată, cu Turcia şi Belgia printre rivale. Contra Austriei, selecţionerul Löw nu-i va putea folosi pe „galacticul" Khedira şi pe golgheterul Gomez, însă fotbalul german nu se poate plânge de resurse.

„Într-adevăr, avem un avantaj mare, o poziţie favorabilă, dar încă nu ne-am calificat la Euro", a declarat Löw, încercând să menţină concentrarea în lotul vicecampioanei europene din 2008. A doua naţională care poate decide calificarea în meciurile de azi şi de marţi este Italia. „Squadra Azzurra" depinde numai de ea, având nevoie de şase puncte din dubla cu Insulele Feroe, în deplasare, şi cu Slovenia, acasă. Mai mult, selecţionerului Prandelli i s-a oferit ocazia să sărbătorească accesul la Euro chiar la Florenţa, unde a antrenat-o pe Fiorentina timp de cinci ani înainte de a fi instalat la naţională. Italienii mai au un motiv să scape cât mai repede de presiunea calificării: vor să meargă doar în vacanţă în infernul de la Belgrad, la 7 octombrie, în returul partidei întrerupte de huliganii sârbi toamna trecută.

Spania depinde de Cehia

Fără să joace, campioana europeană şi mondială Spania va privi cu interes meciul Scoţia - Cehia de mâine. Motivul? Orice punct pierdut de cehi înseamnă că ibericii se pot califica matematic cu o simplă victorie împotriva Liechtensteinului, marţi la Logrones. Pe lângă Germania şi Spania, a treia echipă cu punctaj maxim până în prezent este Olanda. Viitoarea adversară a României din preliminariile CM 2014 va obţine cu siguranţă astăzi (cu San Marino) a şaptea victorie consecutivă, însă prezenţa la Euro nu e sută la sută garantată din cauza suedezilor care le suflă în spate. Totuşi, dacă nordicii triumfă diseară în Ungaria, mai mult ca sigur că Grupa E va fi cea care va trimite şi ocupanta locului doi direct la Europene.

Sistemul de calificare

La Euro 2012 se califică direct cele nouă câştigătoare de grupe plus ocupanta locului secund cu cel mai bun punctaj. Restul de opt naţionale clasate pe poziţiile secunde vor juca în patru duble de „baraj".

Meciuri amicale

Azi
Venezuela - Argentina    16.30,  DigiSport 3
Ucraina - Uruguay    21.00
Polonia - Mexic    21.15
Spania - Chile    21.45,
DigiSport 3

Mâine
Ecuador - Jamaica    0.00
Peru - Bolivia    04.15
Panama - Paraguay    5.00
SUA - Costa Rica    6.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite