VIDEO: Prima zi la Euro: festival de goluri, furăciune şi un scandal de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Euro 2012
Euro 2012

Campionatul European, ediţia 2012, a început în forţă! Încă din start, am avut parte de toate: tensiune, spectacol, reuşite fabuloase, arbitraje pro-gazde şi momente dramatice. „Adevărul" îţi prezintă filmul complet al evenimentelor.

Fotbalul devine din ce în ce mai tacticizat, spaţiile sunt din ce în ce mai reduse, iar tot mai multe echipe sunt preocupate, în primul rând, de apărare.

Cu toate acestea, prima zi a Campionatului European a fost una bogată în goluri. Până să înceapă meciurile însă, turneul din Polonia şi Ucraina a oferit un episod trist.

Atac rasist asupra jucătorilor Olandei

Antrenamentul deschis de miercuri al batavilor a fost întrerupt după ce un grup de huligani i-a supus pe fotbaliştii de culoare ai Olandei la un atac rasial.

Căpitanul Mark van Bommel a condamnat vehement cele petrecute pe stadionul echipei Wisla din oraşul polonez, Cracovia. El a ameninţat că Olanda va părăsi terenul, dacă incidente similare se vor repeta în timpul partidelor de la Euro.

CLICK AICI PENTRU A CITI MAI MULTE AMÂNUNTE


Un show de cinci stele

Ceremonia de deschidere a Campionatului European s-a desfăşurat pe Stadionul Naţional din Varşovia şi a precedat prima întâlnire a zilei, Polonia - Grecia.

A fost un show spectaculos la care au contribuit peste 800 de voluntari din 63 de ţări.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI


Polonia a fost la un pas de înfrângere

Gazdele Euro 2012 au început în forţă partida cu Grecia şi au avut 1-0 după 18 minute şi un om în plus după ce Papastathopoulos a fost eliminat (44). Această decizie a fost însă total eronată. Mai mult, grecilor li s-a refuzat un penalty la o fază în care balonul a atins mâna unui jucător polonez în careu.

După pauză însă, grecii nu numai că au egalat în zece oameni, dar puteau chiar câştiga.

Salpingidis a obţinut un penalty, iar portarul Szczęsny a fost eliminat (68). Karagounis a bătut lovitura de la 11 metri, care a fost apărată de goalkeeper-ul de rezervă, Tyton. Polonia - Grecia s-a terminat 1-1.

CLICK AICI PENTRU A CITI CRONICA MECIULUI

 Rusia s-a dezlănţuit în meciul cu Cehia

Elevii olandezului Dick Advocaat au lansat un avertisment către restul participantelor la Euro. Ruşii au câştigat meciul cu Cehia de o manieră categorică, învingând cu un incredibil 4-1!

Dzagoev (15, 79), Şirokov (24) şi Pavliucenko (82) au punctat pentru ruşi, în timp ce adversarii au replicat prin Pilar (52).

Ce meciuri se joacă sâmbătă la Euro?

Olanda - Danemarca, ora 19.00, TVR 1

Germania - Portugalia, ora 21.45, Dolce Sport


CLICK AICI PENTRU A VEDEA LOTURI, STATISTICI ŞI TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE EURO 2012

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite