VIDEO / Ce nedreptate! Euro 2012 plânge după cea mai bună echipă care a plecat acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Euro 2012
Euro 2012

Grupa C a avut un deznodământ trist pentru o formaţie curajoasă. Campionatul European a rămas fără o trupă care, judecând după fotbalul practicat, nu merita eliminarea. Vezi filmul evenimentelor!

Înainte de ultima etapă din grupa C s-a vorbit atât de mult despre egalul cu iz de blat, 2-2, calificant pentru Spania şi Croaţia, de parcă urma să asistăm la o rundă din Cupa Balcanică şi nu la nişte meciuri de la Euro 2012!
O mare plictiseală

Ce a ieşit?

O prima repriză în care Spania şi Croaţia au lăsat senzaţia că, într-adevăr, s-au înţeles pentru o remiză, însă în niciun caz pentru una cu patru goluri! Primele 45 de minute au însemnat o mare plictiseală.

Italia, ofensivă totală

În celălalt meci al grupei, reduta irlandeză a cedat în minutul 35. Mai întâi, un fundaş a respins de pe linia porţii. Mingea a ajuns la Cassano, iar şutul acestuia, deşi aparent nu foarte puternic, a fost scăpat în corner de Given. Pirlo a executat cornerul, iar acelaşi Cassano a punctat, în ciuda opoziţiei lui Duff, care a respins, însă balonul trecuse linia porţii.

Gol anulat pentru Irlanda

Din vestiare a ieşit o echipă a Italiei care avea de înfruntat nu numai Irlanda, dar şi o statistică alarmantă.

În primele două partide, Pirlo şi compania au deschis de fiecare dată scorul pentru ca, ulterior, să fie egalaţi!

Istoria era cât pe ce să se repete, când irlandezii l-au învins pe Buffon după un corner, însă arbitrul a dictat, corect, un fault în atac asupra goalkeeperului de 34 de ani (75).

Şi, în loc să fie 1-1, s-a terminat 2-0 după prima reuşită a lui Balotelli la acest turneu final.

Îngropaţi de Rakitici

La Gdansk, după pauză, pe teren a apărut o echipă a Croaţiei, care ştia că Irlanda nu e capabilă de vreun miracol în faţa Italiei.

De aceea, elevii lui Bilici au ieşit la joc cu mult curaj. Răsplata ar fi trebuit să vină în minutul 58. Modrici a centrat perfect, cu exteriorul, pentru Rakitici, însă lovitura acestuia de cap a fost parată incredibil de Casillas.

Spania a simţit pericolul şi răspuns cu tiki-taka. Aşa a venit golul, unul decupat parcă dintr-o partidă jucată de Barcelona lui Guardiola.

Minge săltată peste apărarea Croaţiei, Iniesta şi Navas au rămas faţă în faţă cu Pletikosa, iar fotbalistul Sevillei a punctat în poartă goală. S-a terminat 1-0, iar Croaţia e, probabil, cea mai bună echipă care a părăsit Euro 2012 după faza grupelor.

VEZI GOLUL DIN MECIUL SPANIA - CROATIA

 VEZI REZUMATUL MECIULUI ITALIA - IRLANDA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite