Spioni în vestiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael  Bastos
Rafael Bastos

CFR Cluj are, în lotul deplasat în Portugalia, trei fotbalişti care au jucat la Braga: Rafael Bastos, DiogoValente şi Mario Felgueiras.

Andone beneficiază de ajutor pentru pregătirea meciului de mâine de la Braga, primul al clujenilor din acest sezon în grupele Ligii Campionilor. Antrenorul lui CFR s-a documentat despre Sporting Braga chiar de la „sursă".

În lotul pe care l-au deplasat clujenii în Portugalia se regăsesc trei fotbalişti care au evoluat în trecut chiar la adversarul de mâine. Dacă Diogo Valente şi Felgueiras au mai trecut şi pe la alte echipe înainte să semneze cu CFR, Bastos a venit în Gruia chiar de la Braga.

Paszkany a insistat pentru venirea lui

Brazilianul de 27 de ani din atacul ardelenilor a fost adus gratis în vara lui 2010, Braga renunţând la el după numai şase luni, din cauza neînţelegerilor cu antrenorul de atunci al portughezilor, Domingos. Bastos a fost pariul patronului Arpad Paszkany, cel care a insistat pentru transferul său, plusând acum doi şi cu o primă „grasă" de instalare, care l-a făcut pe sud-american să renunţe la precontractul semnat cu Olhanense.

Dincolo de cariera sa sportivă, brazilianul are o poveste de viaţă extrem de interesantă. A copilărit într-o zonă rău famată a capitalei Rio, unde drogurile, prostituţia şi hoţia făceau legea. Bastos a încercat să se ţină departe de astfel de „tentaţii" periculoase, deşi a recunoscut că n-a fost „chiar uşă de biserică".

Fratele lui, ucis de droguri

„Nu m-am bătut niciodată cu cei din cartier şi nici nu am ajuns la poliţie peste astfel de incidente. Am furat când eram puştan, dar lucruri minore. Şi asta pentru că eram foarte sărac şi nu aveam bani nici de mâncare", s-a confesat jucătorul.

Rafael s-a ţinut de sport pentru că a realizat că este singurul mod de a-şi face un rost în viaţă. Cu atât mai mult cu cât una dintre persoanele dragi lui a avut de suferit tocmai din cauza stilului de viaţă din ghetouri. Fratele lui mai mic s-a înhăitat cu niste traficanţi de droguri din cartierul în care stătea şi, la puţin timp, a murit din cauza narcoticelor. Şi alţi prieteni buni din copilărie ai lui Bastos au sfârşit în acelaşi fel tragic. A fost încă un semnal de alarmă primit de Rafael, care a făcut to ce a putut pentru a scăpa cât mai repede de acele locuri. Contractul cu Bahia a fost salvarea lui.

A urmat apoi un traseu ascendent, Cruzeiro, Belenenses, Nacional, Vitoria, Sapporo, Braga şi CFR Cluj, iar dacă va repeta şi în grupe evoluţiile bune din tururile preliminare, ar putea deveni, alături de Sougou, următorul tun financiar al cluje­nilor.

Braga îl are pe Beto

Dacă CFR se laudă cu trei spioni în vestiar, nici Braga nu stă rău. Portughezii îl au în echipă pe Beto (foto), care a apărat în sezonul trecut poarta clujenilor, fiind împrumutat de la Porto, şi a semnat în această vară cu Braga. În plus, pe banca lui Braga se află Jose Peseiro, fost antrenor la Rapid în 2008.

Info
Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite