Sperietoarea Cristiano Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germanii consideră că mijlocaşul portughez poate face diferenţa într-un meci şi de aceea vor să-l marcheze "la sânge" Portarul lui Arsenal, Jens Lehmann, spune că le-a arătat

Germanii consideră că mijlocaşul portughez poate face diferenţa într-un meci şi de aceea vor să-l marcheze "la sânge"

Portarul lui Arsenal, Jens Lehmann, spune că le-a arătat fundaşilor săi cum poate fi stopat starul portughez al lui Manchester United.

"Avem vreo şansă în faţa lui Ronaldo&Co? Cu siguranţă, nu" - este fraza cu care îşi începe editorialul din cotidianul Bild de ieri Franz Beckenbauer.

Fostul mare internaţional german este însă contrazis de către portarul Lehmann, cel care spune că ştie cum să-l oprească pe starul Portugaliei. "Ronaldo este un jucător care poate face diferenţa într-un meci de fotbal.

Este plăcut să te uiţi la jocul lui, dar colegii mei de la Arsenal au găsit reţeta pentru a-l opri. Ştiu cum se poate juca eficient împotriva lui şi le-am explicat şi fundaşilor ce trebuie făcut", a precizat Lehmann.

Din păcate pentru nemţi, ei vor trebui să se descurce fără mijlocaşul Torsten Frings, accidentat, în timp ce antrenorul Joachim Low a fost suspendat după eliminarea sa din meciul de grupă cu Austria.

De partea cealaltă, Cristiano Ronaldo a recunoscut că germanii sunt puternici, dar nu crede că Portugalia se va împiedica în sferturi.

"Ambele formaţii sunt valoroase. Noi suntem mai tehnici, dar ei sunt mai puternici. Nu vom întâmpina probleme majore, pentru că suntem experimentaţi şi ştim ce să facem pe teren.

În plus, noi ne-am propus să ajungem în finală, aşa că nu ne putem opri în faţa Germaniei", a spus şi starul portughez. Câştigătoarea din jocul Portugalia-Germania va întâlni în semifinale învingătoarea din partida Croaţia-Turcia.

Nemţii au mai multe victorii

Primul sfert de finală de la Euro 2008 aduce faţă în faţă două formaţii cu parcursuri diferite la campionatele europene. Portugalia a ajuns cel puţin până în semifinale la ultimele două ediţii, în timp ce pentru Germania această competiţie este prima în care trece de faza grupelor după ce a devenit campioană în 1996.

La întâlniri directe conduce "Mannschaftul", care a înregistrat şapte victorii, spre deosebire de cele trei ale portughezilor. Alte cinci partide s-au încheiat la egalitate. Ultima întâlnire între cele două naţionale a avut loc pe 8 iulie 2006, când s-au impus nem ţii, scor 3-1.

Portugalia - Germania

Stadion: St. Jakob-Park (Basel)

Portugalia: Ricardo - Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira - Petit, Moutinho - Cristiano Ronaldo, Deco, Simao Sabrosa - Nuno Gomes. Antrenor: Luiz Felipe Scolari

Germania: Lehmann - Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jansen - Fritz, Ballack, Borowski, Podolski - Gomez, Klose. Antrenor: Joachim Low

Arbitru: Peter Frojdfeldt (Suedia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite