Speranţă sau nimic pentru Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua joacă în această seară ultima carte pentru prinderea unui loc care să-i asigure prezenţa în primăvara Champions League sau Cupa UEFA. La debutul lui Dorinel în Liga Campionilor, Steaua întâlneşte un Lyon care are nevoie de victorie, pentru a nu avea emoţii în cursa pentru locul doi în grupă.

Lyon i-a dat pe Antoine de Saint Exupery, fraţii Lumiere sau Andre Ampere. Ca şi cum n-ar fi suficient, oraşul este capitala internaţională a gastronomiei, locul unde orice delicatesă poate fi servită cu mare fast.

La fotbal, Lyonul îi are pe Fred, Benzema şi Juninho Pernambucano, ca să enumerăm doar trei dintre cavalerii care au ţinut echipa în ultimii 7 ani mai sus decât ar fi sperat orice suporter local.

Campioană a Franţei, galonată poate şi de istoria bogată pe care o poartă cu el peste timp oraşul, „OL” are cu siguranţă prima şansă în faţa Stelei. O formaţie ce şi-a pierdut simbolul după meciul de la Bucureşti de acum 2 săptămâni şi care trebuie să-şi recalculeze onoarea ştearsă de un neverosimil 3-5 sub bagheta unui alt antrenor, Dorinel Munteanu.

Ce va reuşi Steaua diseară rămâne de văzut, jucătorii formaţiei franceze având la rându-le nevoie de puncte pentru a fi siguri de un loc în primăvară.

N-au scăpat de cazinou

După modelul echipei naţionale, Steaua este cazată la Lyon într-un hotel de cinci stele. Lipit de hotel, cazinoul în care fumatul a fost interzis începând de la 1 ianuarie reprezintă una dintre atracţiile zonei.

Magazinul oficial al lui Lyon din centrul oraşului a avut ieri parte de o întâmplare nefericită. Chiar înainte de deschiderea lui, o ţeavă s-a spart în faţa posterului uriaş cu Benzema care din fotografie privea neputincios la apa care ţâşnea din asfalt. În 15 minute totul a fost reparat de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

La noi, chiar şi în perioada electorală astfel de acţiuni durează săptămâni sau luni întregi.

150 de euro biletul!

Faţă de meciul cu Bayern Munchen când cel mai scump bilet pe Stade Gerland a costat 200 de euro, pentru meciul cu Steaua organizatorii au redus cu 50 de euro preţul de achiziţie al unui tichet de intrare în variante de lux.

Pe Stade Gerland se poate intra şi cu 40 de euro la peluze, preţ care bate de departe multe jocuri care se dispută în România, oricare ar fi nivelul competiţiei.

La concurenţă cu delincvenţa minorilor, Lyon-Steaua se joacă la concurenţă cu al doilea „Congres European pentru delincvenţa juvenilă”, întâlnire la nivel înalt al demnitarilor UE, care are loc în perioada 4-6 noiembrie la Lyon.

Francezii se gândesc la apărare

Claude Puel, antrenorul lui Olympique Lyon, le-a spus jucătorilor săi să fie mult mai concentraţi în cazul contraatacurilor Stelei, mai ales după ce în tur echipa a primit trei goluri, chiar dacă în cele din urmă a reuşit victoria, susţine cotidianul „Le Dauphine Libre“.

“Lyon s-a distanţat în campionat, n-a primit gol în ultimele meciuri, în timp ce în România a încasat trei, lucru pe care nu vrea să-l repete în meciul de mâine cu Steaua. Echipa trebuie să-şi schimbe abordarea şi să fie mai concentrată în defensivă”, scrie publicaţia franceză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite