„Spartanul“ Lobonţ a devenit „gladiator“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Spartanul“ Lobonţ  a devenit „gladiator“
„Spartanul“ Lobonţ a devenit „gladiator“

Portarul dinamovist a fost împrumutat gratis pentru un sezon la AS Roma. „Lobby“ semnase un precontract cu romanii încă de acum trei săptămâni. La finalul acestui sezon, gruparea de pe „Olimpico“ va avea prima opţiune de cumpărare definitivă.

Familiarizat cu Serie A de pe vremea când a evoluat la Fiorentina (sezonul 2005-2006), echipă unde a dobândit şi porecla de „Pisica“, Lobonţ se întoarce acum în Italia. La ce echipă? AS Roma, formaţie în a cărei clinică s-a tratat şi care a achitat cheltuielile pentru recuperarea sa.

Romanii vor plăti 1,8 milioane de euro

Pentru a-şi asigura serviciile jucătorului, italienii vor achita 1,8 milioane de euro, banii urmând să fie plătiţi în rate. Deocamdată însă, cei de pe „Olimpico“ au obţinut doar împrumutul portarului pe un sezon. „Lobonţ a semnat un contract prin care a devenit jucătorul echipei AS Roma pentru un an de zile, atât cât durează împrumutul de la Dinamo. Apoi, italienii au prima opţiune de cumpărare“, a spus impresarul Victor Becali.

Revine cel târziu în octombrie

Doctorii care se ocupă de recuperarea goalkeeperului de 31 de ani au anunţat că, în cel mult două luni, „Lobby” ar putea reveni pe gazon, varianta optimistă fiind jumătatea lunii septembrie. Ieri, portarul a efectuat vizita medicală în Italia după care a semnat contractul, salariul său urmând să fie în jur de 500.000 de euro pe an plus prime de obiectiv.

„Câinii“ au postul acoperit

Chiar dacă Lobonţ a plecat, roş-albii nu vor suferi fără el. Ceilalţi doi goalkeeperi din lot, Dolha şi Matache, şi-au demonstrat valoarea, primul în campionat şi cel de al doilea prin paradele senzaţionale din returul cu Slovan Liberec. Mai mult, în lotul formaţiei din „Ştefan cel Mare“ se află şi George Curcă, cel care a fost adus de la Farul.

„Plecarea lui Lobonţ de la Dinamo nu este o pierdere pentru că echipa e acoperită pe postul de portar“, a declarat şi fostul goalkeeper al „câinilor“, Florin Prunea.

Concurenţă: trei brazilieni şi doi români!

La AS Roma, Bogdan Lobonţ se va bate pentru un post de titular cu nu mai puţin de trei brazilieni. Internaţionalul Doni a fost prima opţiune sezonul trecut, însă acum este accidentat, astfel că în ultimul meci, contra lui Juventus, a apărat Julio Sergio, cu Artur rezervă. În schimb, la echipa secundă a romanilor, Primavera, îl găsim pe Alex Pena, tânărul portar român provenit de la şcoala lui Gică Popescu. El a fost convocat în lotul primei echipe cu ocazia meciului de la Gent, din Liga Europei.

Avem 14 români în Serie A

JUCĂTOR    POST    ECHIPĂ

Bucuroiu    portar    Udinese
Cobrea    portar    Udinese
Pena    portar    AS Roma
Mladen    fundaş    AS Roma
Goian    fundaş    Palermo
Radu    fundaş    Lazio
Melinte    fundaş    Palermo
JUCĂTOR    POST    ECHIPĂ
Stoian    mijlocaş    AS Roma
Chivu    fundaş    Inter
Codrea    mijlocaş    Siena
Piţ    mijlocaş    AS Roma
Mutu    atacant    Fiorentina
Alibec    atacant    Inter
Lobonţ    portar    AS Roma

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite