Spaniolii tremură din cauza maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii finalistelor Ligii Europa sunt avertizaţi că în Bucureşti vor avea de înfruntat un real pericol: câinii vagabonzi care mişună pe străzile Capitalei. Problema a ajuns inclusiv la UEFA.

Meciul Atletico Madrid - Athletic Bilbao va atrage peste 40.000 de turişti în România. S-a spus că acest eveniment ne va aduce câştiguri atât în plan financiar, cât şi în cel al imaginii.

Din păcate însă, faptul că Bucureştiul va fi pentru o zi Capitala lumii fotbalistice are şi părţile ei negative. Ultimul act al Ligii Europa va promova numele României, însă va scoate în evidenţă şi anumite probleme cu care te mai întâlneşti în ţări din Lumea a Treia şi nu te aştepţi să te loveşti de ele într-o ditamai capitală europeană.

Una dintre ele e legată de teroarea provocată de câinii vagabonzi. Cu siguranţă, suporterii celor de la Bilbao şi cei ai lui Atletico se vor intersecta cu maidanezii noştri în scurtul lor sejur în Bucureşti.

Ca să-i pregătească, Ministerul Afacerilor Externe din Spania i-a avertizat că vor fi nevoiţi să înfrunte pericolul de a fi atacaţi de câini vagabonzi.

„Vă pot transforma călătoria în coşmar"

Inclusiv ediţia spaniolă a site-ului Eurosport a dedicat un amplu material acestui subiect. „Suporterii finalistelor vor trebui să meargă cu ochii în patru pe străzile din capitala României. Acolo mişună peste 100.000 de câini vagabonzi. Aceste animale pot transforma călătoria mult visată a unui fan într-un adevărat coşmar", au scris cei de la eurosport.es. Jurnaliştii iberici insistă că oficialii lui Bilbao şi cei ai lui Atletico trebuie să aibă grijă de suporterii lor, atunci când aceştia vor veni în România.

„Cele două formaţii au datoria de a-i avertiza pe cei care călătoresc la Bucureşti despre pericolul maidanezilor. Dacă nu sunt adoptate măsurile de precauţie adecvate, atunci, finala Ligii Europa poate avea urmări tragice pentru unii spanioli", a notat site-ul Eurosport.

Soluţia românească: „Să nu-i provocaţi"

Chiar dacă, lunar, câinii vagabonzi atacă zeci de oameni în diferite oraşe ale ţării, Ambasada României la Madrid susţine că aceste animale nu reprezintă un pericol. „Sunt mulţi, dar, dacă nu-i provoci, nu sunt agresivi", au afirmat cei de la ambasadă, într-o încercare timidă de a-i linişti pe spanioli.

10 zile au rămas până la finala Ligii Europa ce va fi găzduită de „Arena Naţională" la data de 9 mai.

"Agenţiile de turism, dar şi UEFA îi vor avertiza pe cei care ne vor vizita ţara că riscă să fie muşcaţi de câinii vagabonzi."

Ştefan Pirpiliu deputat PDL

"Suporterii finalistelor vor trebui să meargă cu ochii în patru pe străzile din capitala României din cauza maidanezilor."

www.eurosport.es

Zeci de turişti au fost muşcaţi la Atena la Jocurile Olimpice

România nu e prima ţară europeană unde maidanezii strică un eveniment sportiv. În 2004, la Jocurile Olimpice găzduite de Atena, sute de turişti au fost atacaţi de câinii vagabonzi care băntuie pe străzile capitalei Greciei.

„În timpul Jocurilor Olimpice, municipalitatea a fost dată în judecată de zeci de victime. În schimb, având în vedere că vor găzdui Euro 2012, ucrainenii au reuşit să rezolve problema maidanezilor înainte de sosirea turiştilor", a declarat Ştefan Pirpiliu, iniţiatorul controversatei legi privind eutanasierea câinilor vagabonzi.

Pe scurt

- Athletic Bilbao şi Atletico Madrid vor ajunge la Bucureşti, luni, 7 mai.

- Bascii se vor caza la Hotelul Crowne Plaza şi se vor antrena pe stadionul Rapidului.

- Madrilenii au ales să stea la Hotelul Intercontinental şi se vor pregăti pe arena Dinamo.

- UEFA a desemnat Atletico Madrid ca fiind clubul gazdă.

- Bilbao va juca în verde, în timp ce Atletico, fiind gazdă, va evolua în echipamentul tradiţional, în roşu-alb-albastru. 

- Cele două finaliste au primit câte 9.000 de bilete. Susţinătorii lui Atletico vor sta în peluza Nord, iar cei ai lui Bilbao, în peluza Sud.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite