Spaniolii s-au bătut "ca fraţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalii spanioli de la Barcelona şi Real Madrid s-au apărat între ei ca fraţii în conflictul din timpul meciului amical cu Chile (3-2)


"Galacticii" şi "extratereştrii" au lăsat la o parte marile orgolii de pe plan intern, demonstrând că vestiarul naţionalei Spaniei nu este scindat.

La câtă ură a fost declanşată de cele şase derby-uri Barcelona - Real Madrid disputate în decurs de numai câteva luni, era greu de crezut că vom putea asista la o scenă precum cea de vineri seară. Jucat pe teren neutru, în Elveţia. amicalul Spania - Chile a avut de toate: spectacol, suspans, răsturnări de scor şi, pe final de meci, o bătaie generală. Spiritele s-au încins după ce catalanul Iniesta, cel mai bun jucător al întâlnirii, şi-a bătut joc prin driblinguri de doi chilieni. Unul dintre aceştia, Vidal, a cedat psihic şi a sărit la bătaie. A fost momentul în care în sprijinul jucătorului de la Barcelona a apărut Alvaro Arbeloa, fundaşul lui Real Madrid. Cum şi acesta din urmă a dat de greu în conflictul cu sud-americanii, au mai apărut întăriri: mai întâi Busquets, de la Barcelona, urmat de Ramos de la Real. Astfel, jucătorii campioanei mondiale le-au închis gura celor care credeau că într-un vestiar dominat de catalani şi madrileni nu va mai fi niciodată pace. „Am demonstrat că suntem în continuare un grup unit, o echipă", a spus la final Andres Iniesta. În presa iberică, „bătaia păcii" a trecut în plan secund evoluţia ştearsă a Spaniei din prima repriză a amicalului cu Chile, care l-a făcut pe selecţionerul Del Bosque să declare că „mai rău de atât nu se poate juca". Noroc de partea secundă şi de intrările lui Iniesta şi Fabregas, care au întors rezultatul de la 1-2 la 3-2.


Chilienii, jefuiţi în timp ce jucau

Dezamăgirea provocată de faptul că au trecut pe lângă o mare victorie n-a fost singura pentru naţionala statului Chile. Întorşi la hotelul din St. Galllen, sud-americanii au constatat că mai multe camere au fost călcate de hoţi. Printre „victime" s-a aflat şi noul star al Barcelonei, Alexis Sanchez. „E o ruşine. Am trăit clipe oribile în Elveţia. Mi-a fost furat laptopul în care aveam poze cu copilul meu. În plus, m-am şi accidentat", a scris pe Twitter un alt chilian, Jorge Valdivia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite