Spania „sterilă“, criticată de „Mou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În lipsa unui atacant în primul „11“, Cesc Fabregas (nr. 10) a adus egalarea pentru Spania
În lipsa unui atacant în primul „11“, Cesc Fabregas (nr. 10) a adus egalarea pentru Spania

Jose Mourinho s-a luat de tactica lui Vicente Del Bosque, care a titularizat şase mijlocaşi şi niciun atacant în meciul cu Italia

 Jose Mourinho e cel mai urmărit spectator al Campionatului European. Mai întâi, a fost surprins suporterul Mourinho. Împreună cu fiul său, el a suferit în tribunele stadionul din Lvov, la fiecare ratare a Portugaliei în partida cu Germania. Duminică seară, a venit rândul analistului Mourinho să urmărească derby-ul grupei C, Spania - Italia.

Era chiar o obligaţie de serviciu să vadă meciul, având în vedere că ibericii i-au avut pe patru dintre elevii săi de la Real Madrid în primul „11", plus cinci fotbalişti de la rivala Barcelona. La final, „Mou" s-a arătat dezamăgit de faptul că Del Bosque a abordat întâlnirea cu Italia cu trei vârfuri, Torres, Negredo şi Llorente pe bancă!

„Mijlocaşii Spaniei, Xavi, Iniesta şi Fabregas au făcut schimb de pase între ei, fără să creeze vreo ocazie. Într-adevăr, au depus un efort mare, însă fără un atacant, echipa a fost sterilă", a declarat „The Special One" pentru Al-Jazeera.

„Nu l-au oprit pe Pirlo"

Un alt aspect remarcat de tehnicianul Realului a fost libertatea de care s-a bucurat „creierul" Italiei. „Spania n-a reuşit să-l oprească pe Pirlo, iar când el joacă fără să fie deranjat, creează foarte multe probleme", a continuat Mourinho.

Dincolo de slăbiciunile ibericilor, portughezul a ţinut să evidenţieze şi jocul bun făcut de „squadra azzurra". „Italia a fost disciplinată în apărare şi cred că va ajunge departe în acest turneu. De Rossi a jucat rolul unui joker. E unul dintre cei mai buni fotbalişti italieni", a concluzionat Mourinho.

"După pauză, ne-am creat spaţii şi mai multe ocazii în ofensivă. Italia a jucat excelent şi a venit hotărâtă să ne atace. Va fi o echipă importantă la Euro."

Sergio Ramos fundaş Spania

De ce n-a mers tiki-taka? „Gazonul a fost un dezastru, o ruşine"

Cei mai buni mijlocaşi ai Spaniei s-au plâns de starea gazonului din Gdansk. „A fost un dezastru. A fost incredibil de uscat şi de tare, ceea ce a îngreunat circulaţia balonului", a spus Iniesta.

De aceeaşi părere a fost şi Fabregas: „E jenant că am fost nevoiţi să jucăm pe un asemenea gazon". Xavi a avut ultimul cuvânt: „Faptul că terenul n-a fost udat înainte de meci a influenţat în mod negativ dinamica şi cursivitatea jocului nostru".

Cifrele meciului

                       Spania         Italia
Posesie               62%          38%
Şuturi pe poartă     9              6
Şuturi pe lângă      9              4
Cornere                7              2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite