Spania, furia roşie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala iberică a dat recital cu Polonia în ultimul meci amical  înaintea Campionatului Mondial din Africa de Sud, câştigând cu 6-0 meciul cu „leşii“. Spania e gata de marele bal! Cu două zile înainte de plecarea spre Africa de Sud, Xavi şi compania au zdrobit Polonia la Murcia, în faţa unui stadion arhiplin.

Întâlnirea a curs într‑un singur sens, spre poarta apărată de Kuszczak. Golurile nu s-au lăsat aşteptate prea mult. Scorul a fost deschis de David Villa în minutul 12, cu un şut din careul mic. Două minute mai târziu s-a făcut 2-0, după o acţiune spectaculoasă cu nouă pase consecutive, care avea să facă înconjurul lumii după finalul partidei. Protagonişti: Xavi, Iniesta şi Silva, ultimul aflându-se la finalizare.

La scurt timp după pauză, Xabi Alonso a înscris pentru 3-0, apoi del Bosque a vrut să încetinească motoarele. I-a scos din teren pe Silva şi Xavi şi i-a adus pe banca de rezerve lângă Iniesta, care a părăsit terenul accidentat în prima repriză, dar Spania avea să continue recitalul. Fabregas, Torres şi Pedro au punctat şi ei, iar „roşiii" au câştigat în final cu 6-0!

Imediat după meci, ibericii s-au arătat îngrijoraţi de soarta lui Iniesta, înlocuit în minutul 39 din cauza unei accidentări. „E doar o leziune musculară minoră, nu trebuie să intrăm în panică", a asigurat medicul selecţionatei conduse de Vicente del Bosque.

Marca: „Suntem cei mai buni din lume!"

Ziarele spaniole nu au mai contenit cu laudele la adresa echipei lui del Bosque după succesul răsunător cu Polonia.

„Marca a titrat pe prima pagină „Suntem cei mai buni din lume!", iar „AS" a scris că fotbalul magic practicat de Xavi, Iniesta şi Villa îi face pe spanioli să uite şi de foame şi de criză. Presa internaţională a lăudat şi ea prestaţia ibericilor. „Furia roşie este înfricoşătoare!" a titrat „Gazzetta dello Sport", care l-a desemnat pe Xavi cel mai bun mijlocaş din lume.

Cazaţi într-un campus universitar

Spre deosebire de francezi, care vor plăti 595 de dolari pe noapte pentru o cameră în hotelul de cinci stele în care vor fi cazaţi pe timpul CM, marea favorită a turneului Spania a optat pentru o variantă mult mai ieftină pe timp de criză.

Astfel, Xavi şi compania vor sta într-un campus universitar în care camerele sunt dotate inclusiv cu...biblii. Spaniolii vor ajunge mâine în Africa de Sud, avionul urmând să aterizeze pe pista unei baze militare din Potchefstroom.

Spania  6
Polonia 0

Spania: Casillas - Arbeloa (S. Ramos 54), Pique, Puyol (Marchena 72), Capdevilla - X. Alonso, Busquets, Xavi (Fabregas 54) - Silva (Navas 54), Villa (Torres 65), Iniesta (Pedro 39). Antrenor: Vicente del Bosque
Au marcat: Villa 12, Silva 14, Xabi Alonso 51, Fabregas 57, Torres 75, Pedro 80.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite