Spania, campioana mondială a umilinţelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Helder Postiga (nr. 23)  l-a învins şi el pe portarul Spaniei,  Casillas
Helder Postiga (nr. 23) l-a învins şi el pe portarul Spaniei, Casillas

Echipa lui Vicente Del Bosque a fost surclasată de Portugalia la Lisabona cu 4-0, ruşine pe care n-a mai cunoscut-o în ultimii 68 de ani. După titlul mondial câştigat în Africa de Sud, naţionala Spaniei a suferit două corecţii “amicale” usturătoare, 1-4 cu Argentina şi 0-4 cu Portugalia.

Meciul de promovare a candidaturii comune a Spaniei şi Portugaliei pentru CM 2018 n-a fost deloc unul prietenesc. „Furia roşie" a fost îmblânzită la Lisabona de naţionala lui Cristiano Ronaldo, lusitanii obţinând o victorie pentru eternitate, lăudată de presă cu adjective gen „istorică", „magică" şi „epică".

De partea cealaltă, vecinii iberici s-au întrebat a doua zi dacă "în teren au fost Iniesta, Xavi, Casillas sau doar nişte clone?" Răspunsul l-a dat selecţionerul Del Bosque cu o sinceritate dezarmantă: „Mai prost de atât nu puteam juca!"

Avanpremieră pentru Barcelona - Real

Îngrijorător este şi faptul că blazonul campioanei mondiale a fost pătat sistematic în cele trei meciuri amicale după succesul din Africa de Sud: 1-1 în Mexic, cu gol marcat în ultimul minut, 1-4 în Argentina şi 0-4 în Portugalia. Adică din rău în mai rău.

Meciul Portugalia - Spania a fost considerat un „El Clasico" în miniatură, „galacticii" Ronaldo, Pepe şi Carvalho întâlnindu-se cu şase jucători ai Barcelonei, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Busquets şi Villa,  cu zece zile înainte de meciul direct de pe „Camp Nou".

De altfel, nu au lipsit nici clinciurile dintre madrileni şi catalani, contrele repetate dintre Busquets şi Cristiano Ronaldo făcându-l pe ultimul să părăsească terenul la pauză, din cauza unei uşoare accidentări.

Ronaldo, „furat" de Nani

Invizibil cu Spania din optimile Mondialului din vară, Cristiano Ronaldo a fost acum de neoprit. Dovada cea mai clară a venit la faza în care l-a lobat genial pe Casillas, însă „golazo-ul" i-a fost, practic, furat de coechipierul Nani. „Nu ştiam că sunt în ofsaid, eram lansat şi nu mă puteam opri. Îmi cer scuze faţă de Ronaldo", a spus după meci mijlocaşul lui Manchester United.

„Chiar şi un orb vedea că a fost gol valabil, mingea trecuse de linia porţii când a atins-o Nani. Cele mai frumoase goluri la naţională mi-au fost anulate", a spus Ronaldo. În timpul meciului, intervenţia lui Nani l-a scos însă din sărite pe portughez, care şi-a trântit banderola de căpitan de pământ de ciudă.

Cele mai dure înfrângeri din istorie ale Spaniei

An    Adversar    Scor

1928    Italia    1-7
1950    Brazilia    1-6
1963    Scoţia    2-6
2010    Portugalia    0-4
1942    Italia    0-4
2010    Argentina    1-4

Portugalia  4

Eduardo (Rui Patricio 46) - Joao Pereira, Carvalho (Pepe 46), B. Alves, Bosingwa - C. Martins (M. Fernandes 63), Meireles, Moutinho - Nani (Machado 88), Postiga (H. Almeida 76), C. Ronaldo (Danny 46). Selecţioner: Paulo Bento.

Spania 0

Casillas - S. Ramos, Pique (Marchena 46), Puyol (Arbeloa 73), Capdevila - Xavi (Fabregas 46), Busquets, Xabi Alonso (Llorente 58) - D. Silva, Villa (F. Torres 46), Iniesta (Cazorla 58). Selecţioner: Vicente del Bosque.

Goluri: Martins 45, S. Ramos 49 (aut.), Postiga 68, Almeida 90.

Stadionul „Da Luz" Lisabona: 25.000

Arbitru: Antony Gautier (Franţa)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite