Sondaj. Crăciunescu: „Nu suport teatrul jucat de Sandu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul arbitru a refuzat distincţia oferită de către FRF pentru întreaga activitate. Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au primit ieri câte o scrisoare în care erau ameninţaţi cu moartea.

Festivitatea de premiere organizată cu ocazia centenarului sărbătorit de FRF, de la finalul Adunării Generale de ieri, nu a fost lipsită de evenimente neplăcute.

În momentul în care, Mircea Sandu a vrut să-i înmâneze un premiu lui Ion Crăciunescu pentru întreaga activitate, fostul mare arbitru a refuzat, după care a ieşit din sală în huiduielile celor prezenţi. „I-am spus preşedintelui că nu pot să primesc premiul de la acele mâini, mâinile care în urmă cu doi ani mi-au îngrădit posibilitatea să fiu observator intern şi internaţional, lucru care s-a demonstrat a fi un abuz şi o discriminare.

E trist pentru mine că a trebuit să refuz un premiu, care mi se cuvenea, dar nu puteam să mă abat de la principiile pe care le am”, a spus fostul arbitru, care a subliniat că ar fi primit totuşi distincţia, dacă aceasta îi era înmânată de un coleg de breaslă. „M-a huiduit galeria lui Sandu când am refuzat premiul. De ce să nu spunem lucrurilor pe nume? Nu prefer teatrul lui Mircea Sandu”, a conchis Crăciunescu.

Tot ieri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au primit fiecare câte o scrisoare de ameninţare cu moartea. „Nu are rost ce scria acolo. Pe mine nu mă sperie nici moartea. Credeţi că o să mă iau după toţi demenţii?”, a reacţionat Dragomir.

Liga şi-a luat comisiile înapoi

La propunerea clubului Dinamo, Adunarea Generală a FRF a stabilit ca de la 1 iunie, comisiile jurisdicţionale să revină la Liga Profesionistă de Fotbal. Este vorba despre Comisia de Disciplină, Comisia de Recurs şi Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor, care vor fi subordonate forului condus de către Dumitru Dragomir.

În schimb, Comisia pentru Statutul Jucătorului şi Curtea de Arbitraj pentru Fotbal au fost desfiinţate.

Şi sistemul competiţional, care va intra în vigoare din sezonul 2010 – 2011, s-a modificat. Practic, noul sistem va reduce cu 16 numărul echipelor din primele trei eşaloane.

Sistem valabil din 2010 – 2011

Liga I - 18 echipe
Liga a II-a - 32 de echipe (două serii a câte 16 formaţii)
Liga a III-a - 96 de echipe (şase serii a câte 16 formaţii)

Sistem valabil din 2014 – 2015

Liga I - 18 echipe
Liga a II-a - 24 de echipe (două serii a câte 12 formaţii)
Liga a III-a - 72 de echipe (şase serii a câte 12 formaţii)

Actualul format din România

Liga I - 18 echipe
Liga a II-a - 36 de echipe (două serii a câte 18 formaţii)
Liga a III-a - 108 echipe (şase serii a câte 18 formaţii)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite