Soluţia antigripă porcină:„Nu mai scuipaţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soluţia antigripă porcină:„Nu mai scuipaţi!“
Soluţia antigripă porcină:„Nu mai scuipaţi!“

Preluând modelul din Marea Britanie, forul condus de Dumitru Dragomir a făcut primele recomandări pentru a preveni răspândirea virusului A (H1N1). Scuipatul a fost interzis în timpul meciurilor din campionat, iar antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, este dat ca exemplu negativ în acest sens.

Mai citeşte şi:

La o zi după ce Dumitru Dragomir a spus că fotbalul românesc n-are motive de îngrijorare în privinţa gripei porcine, pe care a caracterizat-o ca fiind o „vrăjeală totală“, Liga Profesionistă de Fotbal a hotărât totuşi să ia nişte măsuri.

„Ţinând cont de comunicatele medicale apărute în ultima vreme, legate de răspândirea în mai multe judeţe a cazurilor de gripă nouă, LPF recomandă conducătorilor cluburilor din primul eşalon instruirea persoanelor care ocupă suprafaţa tehnică, precum şi a propriilor jucători, de a nu mai expectora saliva sau apa folosită pentru clătirea gurii pe terenul de joc sau pe pista stadioanelor. Recomandarea este de a fi folosite, în acest scop, vase speciale cu capac.

Totodată, antrenorilor care nu se pot abţine de la gestul pomenit mai sus (vezi cazul antrenorului FC Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu) le sugerăm purtarea unei măşti protectoare medicale“, se notează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al LPF.

„Nu amânĂm meciurile că au răcit doi-trei“

Totuşi, deocamdată nu se pune problema ca meciurile din campionatul intern să fie amânate. De altfel, până la această oră, din cauza gripei A (H1N1), în întreaga lume au fost amânate două meciuri, Marseille - PSG şi Betis - Villarreal B.
„Noi nu suntem medici. Trebuie ca o somitate în domeniu, cum e domnul Streinu–Cercel, să declare că e epidemie. Nu putem opri meciurile doar de dragul de a le opri sau pentru că au răcit doi-trei jucători“, ne-a declarat secretarul general al LPF, Vali Alexandru. 

 „De la Bănel la Becali, toată lumea se vaccinează“

Dumitru Dragomir a declarat că, în momentul în care va apărea vaccinul, acesta va deveni obligatoriu în Liga I. „Ştiu că în momentul ăsta nu există, dar aşteptăm să iasă pe piaţă şi apoi cluburile vor avea obligaţia să-l cumpere. O să ne vaccinăm toţi, de la Bănel Nicoliţă până la Gigi Becali”, a spus şeful Ligii.

Meciuri de risc maxim la Bucureşti şi la Iaşi

Numărul bolnavilor de gripă A (H1N1) din România ajunsese, miercuri, la 441, cu două focare, la Bucureşti şi la Iaşi, depistate la unităţi de învăţământ. Pentru intervenţia în aceste focare, Ministerul Sănătăţii a anunţat că intenţionează să achiziţioneze, în regim de urgenţă, un milion de doze de vaccin pandemic de pe piaţa internaţională. În această etapă a Ligii I, meciurile Poli Iaşi – Dinamo şi Rapid – Oţelul sunt cele mai expuse la risc, însă LPF a luat decizia ca ele să se desfăşoare conform programării.

Dorinel Munteanu: „Poate vin cu masca de gaze în Giuleşti“

Tehnicianul în vârstă de 41 de ani mărturiseşte că e preocupat în acest moment doar de problemele echipei sale şi de meciul cu Rapid, în niciun caz de gripa porcină.
 
„Adevărul“: Ce părere ai despre comunicatul LPF?

Dorinel Munteanu: E ceva tipic pentru ei. Ar trebui să ne bucurăm cu toţii că cei de la Ligă sunt atât de grijulii. Haideţi să fim serioşi, nu mai pot eu de comunicatul lor...

image

Dorinel are obiceiul de a scuipa foarte des în timpul meciurilor

Ai de gând să porţi o mască medicinală la meciuri?

Dacă vin cu mască? Poate doar cu una de gaze! O să mă corectez... dar în felul meu. Cei de la LPF să se uite la lucruri care sunt importante, nu la asta, la faptul că scuip eu pe teren!

Eşti dezamăgit pentru că ai fost dat ca exemplu negativ?

Ce pot să mai zic? O să mă corectez, dar aştept cu nerăbdare să se corecteze şi fotbalul românesc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite