În Slovacia a venit deja Crăciunul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Slovacia a venit deja Crăciunul!
În Slovacia a venit deja Crăciunul!

Surpriza bătrânului continent a ajuns, în premieră, la un Mondial după ce a învins în Polonia pe o furtună de zăpadă. Slovacia a ieşit învingătoare într-o grupă din care au făcut parte Polonia şi Cehia. Principale favorite la calificare, acestea nu au prins în final nici măcar un loc la baraj.

Elevii lui Vladimir Weiss au învins Polonia pe o zăpadă ce a amintit de iernile reci ale comunismului şi au scos, pentru prima dată, capul în lumea mare a fotbalului. Astfel, victoria cu 3-0 din San Marino a contat doar la palmares pentru Slovenia, care prinde încă o dată un loc la baraj după 2001, atunci când a eliminat România. De data aceasta, posibilii adversari sunt Portugalia, Franţa, Grecia sau Rusia.

Stranieri de România

De la separarea de Cehia, calificarea naţionalei din Slovacia constituie o premieră, fie că este vorba despre un Campionat European sau despre o Cupă Mondială. Singurele prezenţe ale slovacilor la turneele finale au fost pe vremea defunctei Cehoslovacii, care are în palmares opt prezenţe la Cupa Mondială, jucând şi două semifinale, precum şi trei participări la Campionatul European, reuşind în 1976 să-şi adjudece trofeul continental.

Altfel, după ivorienii Kone şi Viera, Liga I va avea în Africa de Sud şi alţi reprezentanţi. Portarul Vasluiului, Dusan Kuciak, este în acest moment al treilea portar din lotul Slovaciei, în timp ce „timişorenii” Cisovsky, Borbely şi Brezinski, convocaţi şi ei în aceste preliminarii, păstrează şanse pentru un loc la Mondialul de anul viitor.

Slovacia

Loc clasament FIFA: 45
Echipa tip: Mucha – Pekarik, Skrtel, Durica, M. Cech – Stoch, Hamsik, Sapara, Svento – Sestak, Holosko
Calificări la turnee finale: 0
Vedete: Skrtel (FC Liverpool), Cech (WBA),
Pekarik (Wolfsburg), Hamsik (Napoli)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite