Sinuciderea lui Gary Speed, anunţată prin SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gary Speed * Foto: Reuters
Gary Speed * Foto: Reuters

La două luni după ce fostul mare internaţional galez Gary Speed şi-a luat viaţa spânzurându-se în garajul casei sale, au apărut primele amănunte privind cauzele gestului care a şocat lumea fotbalului.

Soţia Louise pare să ştie cel mai bine ceea ce l-a frământat pe Gary, la acea oră selecţioner al Ţării Galilor. "Cu patru zile înainte, mi-a trimis un mesaj din care se putea desprinde ideea de sinucidere", le-a dezvăluit Louise anchetatorilor. Mai mult, între cei doi soţi avusese loc o ceartă destul de violentă cu câteva ore înainte ca Speed să fie găsit mort. "Despre nimicuri. Chiar nu-mi amintesc motivul discuţiei", a completat Louise cu lacrimi în ochi, încercând să reconstituie evenimentele din acea nefericită noapte.

Scena sinuciderii lui Speed, conform spuselor lui Louise:

*În seara zilei de 26 noiembrie 2011, soţii Speed au luat cina la reşedinţa unor prieteni. La ora 01.45, s-au întors acasă cu un taxi. Imediat, a apărut acea discuţie despre "nimicuri".

*Louise a vrut să iasă la o plimbare cu maşina pentru a se linişti. "Nu ieşi nicăieri!", i-a răspuns Gary, închizând uşa din spatele casei. După alte zece minute în care a stat întinsă pe un pat, Louise a reuşit totuşi să părăsească locuinţa.

*Când s-a întors, Louise a încercat să-l sune pe Gary. Pentru că acesta n-a răspuns, a preferat să doarmă în maşină. S-a trezit în jur de ora 07.00 şi s-a dus la garaj, observând lipsa cheilor de la locul lor obişnuit.

*Mergând pe aleile casei, Louise şi-a descoperit soţul spânzurat de fereastra garajului. "Picioarele sale erau în contact cu scările", a avut puterea să-şi amintească soţia lui Speed.


Sinucidere sau accident?

Deocamdată, autorităţile britanice nu a stabilit dacă selecţionerul Ţării Galilor s-a sinucis sau a murit în urma unui accident. "Nu există încă destule probe", consideră anchetatorii, sugerând şi posibilitatea ca Speed să fi adormit când avea un cablu în jurul gâtului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite