Şi Barcelona B joacă tot tiki-taka

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lumea se îngrămădeşte la meciurile catalanilor
Lumea se îngrămădeşte la meciurile catalanilor

„Tineretul“ catalanilor, în care Guardiola a folosit rezervele şi cinci jucători de la echipa a doua, a umilit Rubin Kazan, cu scorul de 2-0 . Fără Xavi şi Iniesta, şi cu Messi în teren doar jumătate de oră, reflectoarele de pe „Camp Nou”  i-au remarcat pe Fontas, Vazquez sau Alcantara.

Cu biletele pentru optimi şi cu primul loc în grupă asigurate înaintea ultimei etape, Josep Guardiola şi-a permis să experimenteze în meciul cu Rubin Kazan. Astfel, tehnicianul catalanilor a aliniat în faţa ruşilor un prim „11" din care au lipsit nominalizaţii la „Balonul de Aur" Xavi, Iniesta şi Messi, dar în care au strălucit debutanţii în Ligă: Thiago Alcantara şi Andreu Fontas, alături de Jonathan Dos Santos, Victor Vazquez şi Marc Bartra (ultimii doi introduşi pe parcurs). Toţi cei cinci sunt „produse" ale celebrului centru de formare de la Masia. Cum la Barcelona a fost noaptea rezervelor, Fontas şi Vazquez au şi marcat, în premieră, pentru gruparea „blaugrana" în Liga Campionilor, încheind seria de trei partide fără victorie cu Rubin Kazan.

Mesaj pentru Guardiola

Fără îndoială, puştiul de 19 ani, Thiago Alcantara, a fost revelaţia Barcelonei în această partidă. Declarat omul meciului de UEFA şi pasator la golul lui Fontas, internaţionalul U-21 spaniol a arătat că nu degeaba este fiul lui Mazinho, campion mondial cu Brazilia în 1994. „A fost un meci în care am vrut să ne arătăm ambiţia. Ce trebuie să facem noi, cei de la echipa a doua, când ni se dă şansa, este să dovedim că o merităm. Ţine de atitudine pe atât cât ţine de talent", a spus Alcantara la finalul partidei. Următorul mesaj a fost pentru Guardiola: „E greu pentru noi, tinerii, să pătrundem în prima echipă, dar sper că am demonstrat că, dacă e nevoie de noi, suntem capabili".Echipa Barcelonei în meciul cu Rubin: Pinto - Pique, Busquets, Fontas - J. Dos Santos (Messi 63), Mascherano, Alcantara, Maxwell - Jeffren (Vazquez 13), Bojan (Bartra 35), Adriano. 

Boschker a gafat ca Zapata

Meciul dintre Twente şi Tottenham, încheiat 3-3, a oferit spectacolul serii în Liga Campionilor dar şi cel mai penibil autogol. În minutul 12, fundaşul olandezilor Peter Wisgerhof i-a pasat la firul ierbii portarului de 40 de ani, Sander Boschker. Acesta a tras puternic pe lângă în stilul goalkeeperului stelist, Robinson Zapata, din meciul cu Dinamo din primăvară, iar balonul s-a scurs în poartă pentru deschiderea scorului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite