Şevcenko se va retrage din activitate după Euro 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Şevcenko (FOTO: http://www.fcdynamo.kiev.ua)
Andrei Şevcenko (FOTO: http://www.fcdynamo.kiev.ua)

Internaţionalul ucrainean Andrei Şevcenko (35 de ani), fost component al echipelor AC Milan şi Chelsea Londra, a anunţat, luni, într-un interviu acordat agenţiei France Presse, că se va retrage din activitate după Campionatul European din 2012.

"Suntem cu toţii pregătiţi să jucăm la cel mai înalt nivel la Campionatul European ce va avea loc la noi acasă. Şi cred că putem să înfruntăm favoritele competiţiei în lupta pentru titlu, dacă şansa va fi de partea noastră", a menţionat Şevcenko. Jucătorul echipei Dinamo Kiev consideră că performanţele frumoase ale cluburilor din Ucraina în cupele europene şi numeroşii suporteri din ţară vor ajuta echipa naţională să obţină în curând "succese internaţionale majore".

Andrei Şevcenko, câştigătorul Balonului de Aur în 2004, este de mai mulţi ani un jucător de bază al naţionalei Ucrainei. El a câştigat cu Dinamo Kiev de cinci ori campionatul Ucrainei (1995-1999) şi de trei ori Cupa Ucrainei (1996, 1998, 1999), cu AC Milan a cucerit Cupa Italiei (2003), campionatul Italiei (2004), Liga Campionilor (2003) şi Superliga Europei (2003) şi cu Chelsea Londra a obţinut Cupa Angliei, în 2007.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite