Sergiu Buş, din clasa a X-a în Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Buş, din clasa  a X-a în Liga Europa
Sergiu Buş, din clasa a X-a în Liga Europa

Puştiul-minune al CFR-ului e al doilea într-un clasament all time al celor mai tineri jucători români care au evoluat în cupele europene, după Marius Niculae. Sergiu Buş, care va împlini 17 ani pe 2 noiembrie, a jucat deja în două meciuri în cupele europene pentru CFR Cluj şi e titular la lotul de juniori U 17 al României.

Atacantul din Gruia are o poveste extrem de interesantă. Buş juca fotbal în cartier şi, cum calităţile sale au ieşit repede în evidenţă, a fost remarcat la zece ani de antrenorul Zoltan Szocs.

După câteva luni de zile de antrenamente, părinţii au decis să nu-l mai lase la fotbal, pentru a se ocupa mai mult de învăţătură. Puştiul însă nici nu concepea să renunţe, cu atât mai mult cu cât „microbul” îi intrase în sânge.

Aşa că, o perioadă îndelungată, s-a ascuns de ai lui şi se ducea zilnic la fotbal. Pentru a nu se da de gol, între şcoală şi antrenamente, Sergiu nu mai trecea pe acasă şi se hrănea doar cu mere, pe care le culegea dintr-o livadă din apropierea terenului de fotbal, în cartierul Gheorgheni.

Tony l-a luat sub aripa lui ocrotitoare

Într-un final, ajutat şi de fratele lui mai mare, Laurenţiu, fost căpitan al Universitatea Cluj, în prezent împrumutat de „U” la Turda, Sergiu şi‑a convins părinţii să-i dea voie să meargă la antrenamente. S-a ţinut de treabă şi după cinci ani a ajuns la lotul naţional de juniori, unde are evoluţii constant bune.

Şi-a câştigat rapid un loc şi în echipa de juniori a CFR-ului, apoi, din vară a fost cooptat în lotul primei echipe şi a mers în cantonamentul din Austria alături de Cadu&co. A intrat sub aripa protectoare a lui Tony, care l-a luat şi coleg de cameră.

„Lui îi datorez multe, pentru că mă ajută enorm”, le­a spus Buş apropiaţilor. Fotbalistul a debutat în Liga Europa la meciul cu Sarajevo, iar joi, contra celor de la Sparta Praga, a bifat a doua prezenţă în competiţiile europene.

Ca să fie sigur că succesul nu i se urcă la cap, Laurenţiu, fratele lui Sergiu, are grijă de atacantul CFR-ului. „Îi dau târcoale o grămadă de oameni...ca să nu mai vorbim de fetele din Cluj, care roiesc în jurul lui. El însă este preocupat de fotbal acum, plus că Laurenţiu îl ţinde din scurt”, ne-a povestit un prieten al clujeanului.

Elev în clasa a zecea, pentru că părinţii l-au dat la şcoală la opt ani, Buş nu apucă să meargă la cursuri cu regularitate, însă profesorii îl înţeleg şi îi acceptă absenţele. După meciul de joi, de la Praga, Buş şi-a pus coechiperii să-i semneze tricoul de joc şi îl va face cadou profesorilor de la liceul unde studiază.

image

Este un copil foarte talentat, cu multe calităţi. În viitor, multe cluburi se vor interesa de el.

image


Iuliu Mureşan
preşedinte CFR Cluj

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite