Sebastian Colţescu a vrut să se omoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arbitrul craiovean a fost la un pas să se arunce de la etaj din cauza unei depresii. O tragedie se putea întâmpla la Craiova vineri noapte. Arbitrul Sebastian Colţescu a intenţionat să-şi pună capăt zilelor. Suspendat în urmă cu o lună, el ar putea reveni în arbitraj.

Sebastian Colţescu a fost aproape de sinucidere. El a vrut să se arunce în gol de la balconul apartamentului său situat la etajul al treilea al unui bloc de pe strada Petre Ispirescu din Craiova.

Arbitrul a fost reţinut de la delegări după meciul Gaz Metan Mediaş - FC Braşov (0-0), disputat pe 22 august, în care a greşit grav în defavoarea gazdelor cărora nu le-a acordat cel puţin un penalty.

De atunci nu a mai arbitrat niciun meci de la niciun eşalon. Colţescu, care nu are afaceri, trăieşte numai din baremurile de arbitraj, la Liga I fiind de 1.500 de euro de meci, deoarece este şomer. În trecut a lucrat ca inginer la Electroputere Craiova.

Va fi delegat din nou, dar în Liga a III-a

În plan sentimental, anul trecut a divorţat de soţie, după numai câteva luni de căsnicie, iar acum se pare că a fost părăsit de prietenă.

“L-au adus alţii în pragul disperării. Este victima unui sistem nenorocit din fotbalul românesc, care îşi alege câte un om şi îl termină încet, dar sigur. La meciul de la Mediaş l-au terminat. Înainte cu o zi de acel meci, Colţescu ieşise din spital tot după o prostie de genul acesta, însă nu a spus nimic nimănui, tocmai pentru ca să arbitreze”, a spus Ion Crăciunescu, cel care l-a lansat în fotbalul mare.

“Am reuşit să dialoghez cu el prin intermediul SMS-urilor. Mi s-a părut că acum e bine. El va paticipa la finalul săptămânii la reunirea arbitrilor din Liga I, când va da şi testele fizice. Eu am încredere în el şi încet-încet va fi delegat din nou, mai întâi la C, apoi la B şi în fine la A”, a declarat pentru “Adevărul” Gheorghe Constantin, preşedintele CCA, care pare dispus să-i mai acorde o şansă.

Adus în pragul disperării de prietenă

“A venit mama lui la el şi i-a spus că nu vrea să îi deschidă din cauză că e supărat pentru că se certase cu prietena lui. I-a zis că, dacă nu pleacă, se aruncă pe geam. Apoi, mama lui s-a dus la el la geam, iar el a deschis fereastra să vorbească cu ea. I-a zis că dacă nu pleacă se aruncă”, a declarat Vasile Iordache, un vecin, pentru Mediafax. Prietena sa e studentă în Grecia.

image

Nu s-a conformat sis­te­mului şi a fost curăţat. N-avea după ce să bea apă, un caracter cum rar am văzut

image


Ion Crăciunescu,
fost preşedinte CCA

Scos de pe lista FIFA în 2007

Sebastian Colţescu este născut pe data de 6 mai 1977. A jucat fotbal la juniorii Universităţii Craiova, unde a fost coleg cu Ionel Dănciulescu. A debutat ca arbitru în Liga I în 2003, iar în 2006 a fost pus pe lista FIFA, dar a fost scos în 2007 din cauza unor grave greşeli de arbitraj la Liga I.

 În 2008 a fost reabilitat, dar a greşit din nou la meciul Gaz Metan – FC Braşov. “Îmi pare rău doar că nu m-am dat indisponibil înainte de acel meci, când am avut ceva probleme”, a spus Colţescu, la 3 septembrie, la o şedinţă a arbitrilor.

În Liga I, el a arbitrat 78 de meciuri în şase sezoane competiţionale. Pe plan internaţional era foarte bine văzut la UEFA, arbitrând mai multe partide în cupele europene şi în naţionalele de tineret.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite