Se mândresc cu Petrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu
Dan Petrescu

La ultimul meci din sezonul regulat (1-1 cu campioana Zenit), fanii lui Kuban au afişat bannere de recunoştinţă în limba română. „Mândri de voi“ s-a putut citi în tribunele stadionului din Krasnodar, unde 30.000 de fani s-au îngrămădit să se convingă dacă echipa creată de Dan Petrescu îşi poate măsura forţele şi cu multimilionarii de la Zenit.

„Repriza a doua a fost cea mai bună făcută de noi în acest an. Ei nici n-au atins mingea. Scorul corect ar fi fost 2-1", a spus „Bursucul" la câteva minute după egalul cu Zenit (1-1).

Ce înseamnă play-offul pentru titlu?

Kubanul a încheiat în sărbătoare cel mai reuşit sezon din istoria clubului, în care s-a luat la trântă cu marile forţe ale Rusiei, calificându-se în play-offul pentru titlu alături de cei patru granzi din capitala Moscova şi de alte trei formaţii din provincie în care miliardarii ruşi pompează bani cu nemiluita. Comparativ, bugetul echipei lui Petrescu a fost insignifiant, semn că antrenorul român a reuşit o adevărată minune.

Pentru că prima ligă rusă va trece din 2012 la sistemul de desfăşurare occidental (toamnă-primăvară), sezonul în curs e unul de tranziţie. Cele 16 echipe au jucat în acest an tur-retur în 30 de etape, iar, începând de astăzi, campionatul se va rupe în două. Astfel, primele opt se vor întâlni din nou „fiecare cu fiecare" (toate echipele îşi vor păstra punctele câştigate până acum), miza fiind titlul şi calificarea în cupele europene.

De partea cealaltă, ocupantele locurilor 9-16 se vor bate pentru evitarea retrogradării. Din cauza faptului că naţionala Rusiei va fi la Euro 2012, „minicampionatul" pentru titlu va debuta chiar în acest an, cu două runde (la 20 şi 27 noiembrie), ultimele 12 etape fiind programate în primăvară, după pauza de iarnă.

info

“E foarte greu să fii mai deştept decât Dan Petrescu."
Luciano Spalletti
antrenor Zenit

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite