Satiră englezească: "Dacă Fabio Capello ar spune adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul englez The Sun şi-a imaginat o mărturisire completă a selecţionerului Angliei Fabio Capello după cei peste doi ani pe care i-a petrecut în fotbalul englez.

Textul este plin de ironii la adresa italianului dar mai ales la adresa jucătorilor englezi şi a modului în care abordează vedetele Angliei meciurile naţionalei.

Publicaţia propune cititorului să şi-l imagineze pe selecţioner stând într-un bar, supărat, în faţa unui pahar cu vin după remiza 0-0 cu Muntenegru de pe stadionul Wembley.

"M-am săturat de slujba asta. Vreau cele 7 milioane de euro din salariu şi să plec. Presa mă urăşte şi eu îi urăsc şi nici nu am jucători buni la dispoziţie.

Mi s-a spus că e un tip Roonye care e bun rău, şi eu ziceam la fel, dar când colo e «varză". În plus am vorbit o dată cu Ferguson, antrneorul lui, şi imi zicea că e accidentat. Când am vorbit cu jucătorul mi-a zis că nu are nimic...

Ştiu că nu prea cunosc limba engleză, dar nici jucătorii nu cred că o ştiu. Peste tot pe unde am antrenat erau cunoscute covintele «pasă» «gol» «victorie», dar englezii nu cred că le ştiu.

La Campionatul Mondial am fost desfiinţat. Dar nimeni nu ştia că le-am pus jucătorilor la dispoziţie condiţii de cinci stele şi tot ce auzeam de la ei era "Suntem plictisiţi", parca erau şcolari.

Portarul Rob Greene, când i-am spus ca va fi titular nu a mai mâncat de emoţii. Bine că nu i-am spus cu vreo patru-cinci zile înainte că murea de foame până la meci

Meciul următor este cu Ţara Galilor. Aştia au pierdut toate cele trei meciuri jucate până acum, dar englezii îl consideră un derby local. Dacă pierdem, o să fiu dat afară şi vor să aducă un antrenor englez. Eu l-as aduce pe Harry Redknapp, că mereu a spus unde ma greşit şi cum trebuia să fac bine", notează "The Sun" în articolul statiric publicat astăzi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite