Sărbătoare în Elveţia şi Slovacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărbătoare în Elveţia şi Slovacia
Sărbătoare în Elveţia şi Slovacia

Aseară s-au decis ultimele două echipe din Europa calificate direct la Campionatul Mondial. Preliminariile Cupei Mondiale din zona europeană s-au încheiat aseară cu calificarea Elveţiei şi a Slovaciei.

Elveţienii, liderii grupei a 2-a, aveau nevoie doar de un rezultat de egalitate la Basel, contra Israelului, pentru a nu mai depinde de rezultatul meciului Grecia – Luxemburg.

La scorul de 0-0, în minutul 59, gazdele au primit o „mână de ajutor” din partea românului Alexandru Tudor, centralul bucureştean eliminându-l pe israelianul Yadin pentru două „galbene”.

Aşadar, misiune uşurată pentru echipa antrenată de germanul Ottmar Hitzfeld, care, cu un egal „alb”, merge la Mondiale pentru a doua oară consecutiv.

Slovacii au scris istorie

Meciul serii s-a jucat la Chorzow, în Polonia, acolo unde fanii gazdelor au încercat să boicoteze prin absenţă meciul naţionalei cu Slovacia, în semn de protest la adresa federaţiei de la Varşovia.

Astfel, în faţa a doar 5.000 de spectatori, slovacii aveau nevoie de trei puncte, pe care le irosiseră cu nonşalanţă pe teren propriu etapa trecută, contra Sloveniei.

Miza era calificarea directă la Mondiale, performanţă unică în scurta istorie fotbalistică a Slovaciei, în lotul lărgit al cărora se află şi „românii” Kuciak, Cisovski, Borbely şi Brezinski.

Niciunul nu a jucat însă aseară, într-un meci în care calificarea echipei lui Weiss a fost decisă de un autogol al Poloniei, în startul partidei.

Fără emoţii la baraj

image

Slovacul Sestak este golgheterul naţionalei sale, calificată în premieră la Mondiale  Foto: Epa



Ziua de ieri a stabilit şi cele opt echipe europene care se vor lupta la mijlocul lunii noiembrie (10 şi 14) pentru ultimele patru locuri de Mondiale.

Suedia, Croaţia şi Cehia au sperat degeaba într-o minune din partea „piticilor” din Malta, San Marino şi Andorra şi vor vedea din faţă turneul final din Africa de Sud.

În schimb, la baraj au ajuns Portugalia lui Cristiano Ronaldo, Slovenia şi Ucraina. Dar şi grecii, care au bătut Luxemburgul, însă nu au fost ajutaţi de rezultatul din Elveţia.

De asemenea, erau deja calificate Franţa, Bosnia, Irlanda şi Rusia, singura echipă de pe locul doi eliminată fiind Norvegia, cu un punctaj slab în grupa a 9-a.

Tragerea la sorţi a „dublelor” de baraj va avea loc luni, 19 octombrie, la Zürich, şi va ţine de un controversat sistem al capilor de serie impus de forul mondial, pe baza clasamentului FIFA. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite