Sărăcie de goluri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Costea şi Gigel Bucur au câştigat titlul de golgheter cu 17 reuşite, mult sub media campionatelor europene.În clasamentul „Gheata de Aur 2008-2009”, cei mai buni marcatori din Liga I nu se clasează în primele 50 de poziţii.

Câştigătorul trofeului în acest an s-a numit Diego Forlan, uruguayanul care a înscris de 32 de ori în campionatul Spaniei. Aproape cât Costea şi Bucur la un loc!

Este adevărat, La Liga are patru etape în plus, însă diferenţa rămâne considerabilă. De asemenea, Bundesliga germană, compusă din 18 formaţii, la fel ca la noi, şi-a stabilit podiumul „tunarilor” dincolo de borna 24, în mare parte datorită poftei de goluri a „lupilor” Grafite şi Dzeko.

Mergând mai departe, suntem la coada principalelor campionate europene în ceea ce priveşte eficacitatea golgheterilor, mai rău ca noi fiind ligile din Bulgaria, Danemarca, Cehia şi Grecia.

Cele mai puţine goluri din ultimii 38 de ani

Au trecut vremurile în care Dudu Georgescu, Cămătaru şi Mateuţ câştigau “Gheata de Aur” cu peste 40 de goluri. Privind înapoi, începând din sezonul 1970-71 (când Dumitrache, Moldoveanu şi Tătaru II marcaseră câte 15 goluri), o singură dată s-a întâmplat ca cel mai prolific jucător din România să puncteze de 17 ori. Este vorba de sezonul 2001-2001 şi de băcăuanul Cătălin Cursaru.

Cifre ruşinoase la Rapid

Wolfsburg a câştigat campionatul, bazându-se pe cel mai bun cuplu de atacanţi din Bundesliga:  Grafite şi Edin Dzeko, care au marcat 26, respectiv 25 de goluri! În comparaţie, vârfurile Rapidului au avut nişte cifre ruşinoase. Pitbull, Pinto, Djalovic şi chiar Boya (până să plece în Franţa), asistaţi rareori de Dobroiu şi Răduţă, au reuşit să înscrie împreună 7 goluri în acest sezon!

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite