Săpunaru, pe urmele lui Hagi şi Gică Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 5-1 în prima manşă a semifinalelor, cu Villarreal, FC Porto nu poate rata finala de la Dublin, de la 18 mai. Cu titlul deja asigurat în Portugalia, „Dragonii“ joacă patru zile mai târziu şi finala Cupei. Săpunaru poate repeta performanţa lui Gică Hagi şi Gică Popescu, care reuşeau în sezonul 1999-2000 „tripla“ campionat-Cupă-Cupa UEFA cu Galatasaray.

Tripla campionat-cupă-cupă europeană este un eveniment pe cât de rar, pe atât de spectaculos. Iată că FC Porto şi-a făcut un obicei din a obţine astfel de performanţe şi este pe cale de a bifa chiar a doua „triplă" în 8 ani. După succesul echipei antrenate de Mourinho, din sezonul 2002-2003, când „Dragonii" îşi treceau în palmares campionatul, Cupa şi Cupa UEFA, actuala echipă a lui Andre Villas-Boas este foarte aproape de un bis. Cu titlul asigurat în campionat (unde mai sunt de jucat trei etape), Porto joacă finala Cupei la 22 mai, cu Vitoria Guimaraes, şi este cu un pas în ultimul act al Ligii Europa (fosta Cupă UEFA), ce se va juca patru zile mai devreme, pe stadionul „Aviva" din Dublin.

În prima manşă a semifinalelor, portughezii au spulberat-o pur şi simplu pe Villarreal, scor final 5-1, după 0-1 la pauză, făcându-l pe preşedintele Pinto da Costa să spună că actuala echipă e mai bună chiar decât cea a lui Mourinho. În finală, cel mai probabil Porto o va întâlni pe Benfica, „Vulturii" trecând şi ei cu 2-1 de altă formaţie portugheză, Braga, joi seară.

„Jocul lui Săpunaru, în continuă creştere"

Desigur, victoria lui FC Porto este şi a lui Săpunaru. El poate deveni astfel al treilea jucător român campion, câştigător al Cupei şi al Ligii Europa într-un sezon, după Hagi şi Gică Popescu cu Galatasaray, în 1999-2000, şi al patrulea câştigător al Ligii Europa, după Raţ în 2009. Titular în flancul drept al apărării, fostul rapidist a pasat la golul doi, marcat de Guarin. Iar evoluţiile sale sunt în „continuă creştere", conform cotidianului „O Jogo", care l-a notat pe „Săpun" cu 7. 

Falcao, egalul lui Klinsmann

Cu cele patru goluri din meciul cu Villarreal, primul „careu" din cariera lui Radamel Falcao, atacantul columbian al lui Porto a ajuns la 15 reuşite în acest sezon al Ligii Europa. Astfel, el a egalat recordul lui Jurgen Klinsmann, datând din sezonul 1995-1996, când Bayern cucerea trofeul după o finală în dublă manşă cu Bordeaux, 5-1.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite