Săpunaru, mai tare decât Dan Petrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul lui FC Porto l-a depăşit pe fostul fundaş al lui Chelsea la numărul de trofee câştigate. Săpunaru a câştigat al 11-lea trofeu din carieră, după ce FC Porto a pus mâna pe Supercupa Portugaliei. 

Cristian Săpunaru a câştigat, duminică seară, al 11-lea trofeu din carieră. Fundaşul român a cucerit Supercupa Portugaliei după ce echipa sa, FC Porto, a trecut, scor 2-1, de Vitoria Guimaraes. Campioni en-titre şi câştigători ai Cupei în sezonul trecut, „dragonii" au câştigat Supercupa pentru a 18-a oară în istorie. În plus, Porto a devenit cel mai titrat club din Portugalia, cu 70 de trofee câştigate. Pe locul doi se află Benfica, cu 69 de trofee. „Simt o bucurie foarte mare. A fost nevoie de mulţi ani pentru a ajunge în acest punct, dar sunt conştient că în acest sezon ne va fi şi mai greu. Porto a câştigat şase din ultimele şapte campionate, iar adversarii nu ne vor permite să câştigăm din nou", a spus antrenorul Vítor Pereira.

Poate câştiga Supercupa Europei

Ajuns la 27 de ani, Cristi Săpunaru a strâns nu mai puţin de 11 trofee în carieră. Două dintre acestea au fost luate cu Rapid, Cupa şi Supercupa României în 2007, iar restul cu FC Porto. Astfel, fundaşul român a câştigat de două ori campionatul în Portugalia, de trei ori Cupa, de trei ori Supercupa şi o dată Liga Europa.

La 26 august, Săpunaru îşi poate trece în palmares şi Supercupa Europei. Atunci, Porto va da piept cu Barcelona pe Stadionul „Stade Louis II" din Monaco. În aceste condiţii, „Săpun" se poate apropia de Cristi Chivu la numărul de trofee câştigate, fundaşul lui Inter Milano având 13 distincţii în carieră.

Cristi Săpunaru nu a fost convocat de Victor Piţurcă pentru amicalul cu San Marino şi nu vrea să mai vină la echipa naţională. El s-a supărat pe actualul selecţioner deoarece acesta l-a nominalizat pe lista jucătorilor care n-au vrut să meargă în turneul America de Sud. Dar, atunci, el primit acceptul lui Răzvan Lucescu şi al lui Ionuţ Lupescu să rămână acasă din cauza decesului tatălui său.

Piţurcă a spus că nu are nevoie de Săpunaru la meciul cu San Marino, deoarece fotbalistul este suspendat pentru partida cu Luxemburg.

"Săpunaru a avut un sezon excelent cu Porto. Dar naţionala va merge înainte şi fără Săpunaru, aşa cum a mers şi fără mine, şi fără Hagi, şi fără Petrescu, chiar şi fără Chivu."
Gică Popescu
fost internaţional român

Trofee câştigate de români

Jucător    Trofee

Marius Lăcătuş    21
Gică Hagi    19
Răzvan Raţ    16
Gică Popescu    15
Cristi Chivu    13
Cristi Săpunaru    11
Dan Petrescu    10
Mirel Rădoi    10
Mircea Rednic    9
Ladislau Bölöni    7

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite