Sandu: „Jucătorii trebuie să accepte salarii mai mici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, trage semnalul de alarmă cu privire la criza financiară, îndemnând jucătorii să renunţe la o parte din pretenţiile lor financiare.

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, trage semnalul de alarmă cu privire la criza financiară, îndemnând jucătorii să renunţe la o parte din pretenţiile lor financiare.

“Jucătorii trebuie să înţeleagă că dacă au contracte de 300-400.000 de euro pe an şi sunt vreo 10 din aceştia la un club va fi nevoie să se reducă bugetul clubului, iar ei să accepte diminuarea salariilor”, a declarat Sandu într-un interviu acordat agenţiei de presă NewsIn.

„Nu ştiu dacă se va găsi înţelegere din partea lor, dar decât să fie şomeri, mai bine să aibă mai puţin, dar o perspectivă bună”, a mai spus preşedintele Federaţiei. Acesta consideră că, în urma crizei financiare, angajamentele se vor găsi din ce în ce mai greu, iar jucătorii vor fi forţaţi să accepte renegocierea contractelor pentru a nu rămâne pe drumuri.

De asemenea, Mircea Sandu a declarat că există posibilitatea unei restructurări a eşaloanelor inferioare, având în vedere retragerile din ce în ce mai dese din campionat.

„S-au retras două echipe din Liga a II-a, şapte sau opt din Liga a III-a şi mă tem că vor mai urma. În această iarnă şi în primăvară o să am mai multe întâlniri cu autorităţile locale şi cu preşedinţii de cluburi pentru a le propune o restructurare a eşaloanelor 2 şi 3”, a spus Sandu, apreciind că nici Liga I nu e ferită de colaps financiar. “E posibil să existe retrageri şi din Liga I”, a încheiat preşedintele FRF.

image

Salariile mari afectează bugetele cluburilor. Nu ştiu dacă se va găsi înţelegere din partea jucătorilor, dar decât să fie şomeri, mai bine să aibă mai puţin, dar o perspectivă bună

image


Mircea Sandu, preşedintele FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite