Săndoi: "Am scris zeci de pagini despre Olanda"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul naţionalei de tineret este "spionul" lui Piţurcă pentru "portocala mecanică". El a asistat luni seară la meciul Olanda - Italia (3-0) Omul pus de Piţurcă să adune

Antrenorul naţionalei de tineret este "spionul" lui Piţurcă pentru "portocala mecanică". El a asistat luni seară la meciul Olanda - Italia (3-0)

Omul pus de Piţurcă să adune informaţii despre naţionala Olandei, Emil Săndoi, a stat ieri de vorbă cu trimisul "Adevărului", după antrenamentul de pe AFG Arena.

Adevărul: Aşadar, "spion" pe echipele adverse?

Emil Săndoi: Nu ştiu dacă foloseşti termenul potrivit, dar cam aşa ceva. De fapt, în special pe echipa Olandei. Domnul Piţurcă a stabilit ca eu să observ în mai multe meciuri formaţia olandeză.

Ce meciuri ai văzut?

Cele trei amicale dinaintea turneului final: Olanda - Ucraina 3-0, Olanda - Danemarca 1-1 şi Olanda - Ţara Galilor 2-0. Iar luni am fost la Berna, la succesul lor clar contra Italiei.

Şi?

Eu am spus ceva mai demult că, pe atac, olandezii sunt sclipitori. Cred că au cei mai buni atacanţi dintre toate echipele participante la acest turneu final, dar şi cea mai bună bancă de rezerve pe acest compartiment. Contra Italiei au jucat Kuyt, Van der Vaart, Sneijder şi Van Nistelrooy, iar pe bancă i-au avut pe Van Persie, Robben, Huntelaar, Venngoor of Hesselink... Nume, nu?

Exagerat rezultatul?

Italienii au avut şi ghinion. Golurile de 2-0 şi 3-0 au fost marcate de olandezi pe două contraatacuri după ocazii de gol ale Italiei. E neşansă asta, dar aşa e fotbalul.

Era mai bine ca Italia, adversarul nostru de vineri, să fi venit după un rezultat mai bun?

E cu două tăişuri situaţia lor de acum. Pe de o parte, îi putem prinde în criză, şi e clar că au probleme, pe de altă parte, acest eşec îi poate monta şi mai tare. Nici nu ştiu de câte ori a pierdut Italia la un asemenea scor un meci la un turneu final...

Ai întocmit vreun raport după meci sau...

După fiecare meci al Olandei am întocmit un raport detaliat pe care i l-am dat domnului Piţurcă. Rapoartele meciului lor cu Italia şi al celui cu Franţa i le voi da după ce vom juca noi cu Italia.

"Un raport are 7-8 pagini. Chiar şi 10"

Câte pagini are un astfel de raport?

Astea-s secrete de ale noastre... Cam 7-8 pagini, poate 10... Depinde de la meci la meci. În total s-au adunat câteva zeci de pagini.

Ai văzut meciul nostru cu Franţa?

Pe sărite, la televizor, la Berna. Rezultat foarte mare. Noi aveam 3 jucători care mai jucaseră la un turneu final, iar ei 3 care nu mai jucaseră... Contează foarte mult şi astfel de aspecte.

Cu ochii pe grupa D

Vei merge vineri la Olanda - Franţa?

Da. Şi voi urmări, tot pe viu, şi meciurile din grupa Spania, Grecia, Rusia, Suedia.

De ce?

Pentru că, dacă ne vom califica, şi să dea Dumnezeu să fie aşa, cu echipele din grupa asta vom juca mai departe.

Să dea Dumnezeu!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite