Sănătatea lui Chivu, coşmarul lui Piţurcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sănătatea lui Chivu, coşmarul lui Piţurcă
Sănătatea lui Chivu, coşmarul lui Piţurcă

Selecţionerul s-a arătat îngrijorat de situaţia medicală a căpitanului echipei naţionale. Problemele la muşchii aductori ar putea să-i ofere lui Cristi Chivu un loc călduţ în tribuna oficială la meciurile reprezentativei cu Serbia şi cu Austria.

De aproape trei săptămâni a avut nevoie fundaşul lui Inter Milano să-şi revină după accidentarea la muşchii aductori. A reintrat pe teren la partida din urmă cu trei zile împotriva Fiorentinei lui Adrian Mutu.

Din nefericire, problemele i-au dat din nou bătăi de cap lui Cristi, care, la pauza meciului, i-a cerut schimbarea antrenorului Jose Mourinho. Reîntors luni în ţară, Chivu a fost supus, de către medicul Pompiliu Popescu, unui control pentru a se stabili cât de serioasă este accidentarea. Mai mult, în zilele următoare, investigaţiile medicale vor continua.

Se pare că situaţia este una cu adevărat neliniştitoare pentru selecţionerul Victor Piţurcă. „Sunt îngrijorat de situaţia lui medicală, se prea poate să rateze meciurile cu Serbia şi cu Austria. Absenţa lui ar reprezenta o mare pierdere pentru echipa naţională”, a menţionat „Piţi“.

Actualul sezon a fost presărat de mărunte lovituri pentru Chivu, cifrele românului fiind serios influenţate de desele absenţe. În campionat a prins doar 13 etape din cele 28 scurse, în Liga Campionilor şi în Cupa Italiei are doar câte două prezenţe. La echipa naţională, Cristi a luat parte la un singur meci, din cele şase oficiale disputate după Euro 2008, la egalul scos în derby-ul cu Franţa.

Nicu a primit cetăţenia

Selecţionerul a primit zilele acestea şi o veste bună. Jucătorului Herthei Berlin, Maximilian Nicu, i-a fost acordată cetăţenia română. În aceste condiţii, mijlocaşul liderului din Germania poate fi folosit de Piţurcă la meciurile cu Serbia şi cu Austria.
Este de aşteptat ca decizia să fie publicată cât de curând în Monitorul Oficial. Ştirea nu l-a extaziat pe selecţioner, care nu se aşteaptă de la Nicu să fie vreun salvator al Naţionalei.

„Nu este nimic sigur cu Nicu. Când va apărea în Monitorul Oficial, atunci vom vorbi şi despre el. Deocamdată jucătorul este doar în lotul lărgit al României pentru această dublă”, a spus Piţurcă.

S-a schimbat arbitrul

image

FRF a anunţat ieri că arbitrul grec Kyros Vassaras nu va mai putea oficia la jocul România - Serbia, programat la 28 martie, de la ora 20.45, pe stadionul „Farul” din Constanţa. Respectivul joc va fi condus de o brigadă italiană. Cei patru arbitri sunt Matteo Simone Trefoloni (central), Alessandro Stagnoli (asistent), Renato Faverani (asistent) şi Andrea De Marco (arbitru de rezervă).

În acest sezon, Trefoloni a condus la centru partida retur dintre Steaua şi Galatasaray din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. În urmă cu doi ani, el a arbitrat BATE Borisov - Steaua, tot în aceeaşi fază a acestei competiţii, cât şi Panathinaikos-Rapid, în grupele Cupei UEFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite