Samuel Eto’o, fotbalistul african al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalul camerunez al lui Inter a câştigat „Balonul de Aur” al Africii pentru a patra oară în carieră, depăşind astfel recordul de trei succese, deţinut în comun de Abedi „Pele” Ayew şi George Weah.

În cursa pentru acest premiu, Eto’o, care a mai câştigat trofeul în 2003, 2004 şi 2005, i-a depăşit pe ivorianul Didier Drogba şi pe ghanezul Asamoah Gyan. Câştigătorul a fost desemnat în urma voturilor depuse de selecţionerii celor 53 de state africane membre CAF.

Eto’o a câştigat în acest an Liga Campionilor, Campionatul Mondial al Cluburilor, campionatul, cupa şi supercupa în Italia, a participat alături de Camerun la Cupa Africii şi Cupa Mondială şi a devenit primul fotbalist care a marcat în şapte competiţii diferite într-un an calendaristic. Atacantul lui Inter a punctat în Serie A, Cupa şi Supercupa Italiei, Liga Campionilor, Campionatul Mondial al cluburilor, Cupa Africii pe Naţiuni şi Cupa Mondiala.

Altă distincţe acordată în cadrul galei ce a avut loc la Cairo este cea pentru antrenorul anului primită de selecţionerul Ghanei, Milovan Rajevac. Acesta a avut concurenţă puternică din partea tehnicianului celor de la TP Mazembe, Lamine N'Diaye, precum şi a omologului său egiptean Hassan Shehata.

Totodată, a fost acordat un premiu pentru cea mai bună naţională a anului, primit de Ghana, care a luat faţa Algeriei şi Egiptului. Mijocaşul lui Udinese, Kwadwo Asamoah a primit premiul pentru cel mai bun tânăr jucător, peste algerianul Ryad Boudebouz şi atacantul din Niger, Moussa Maazou.

TP Mazembe, care a pierdut finala Campionatului Mondial al Cluburilor, 0-3 cu Inter, a fost desemnată echipa de club a anului, iar egipteanul Ahmed Hassan a luat premiul pentru cel mai bun jucător ce activează pe continentul african.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite