Şahtiorul lui Lucescu, „furnizor“ pentru Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa antrenată de „Il Luce“ va avea nouă jucători care vor lua parte la turneul final din Polonia şi Ucraina. Ei vor evolua pentru Ucraina, Croaţia şi Cehia.

Dacă naţionala României nu s-a calificat la Euro 2012, avem totuşi un personaj din fotbalul nostru implicat în turneul final din Polonia şi Ucraina. Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, e una dintre principalele furnizoare pentru competiţia care va începe pe 8 iunie.

„Minerii", care au câştigat anul acesta eventul în Ucraina, vor alimenta cu nouă jucători Euro 2012, mai mult ca Barcelona. Dintre aceştia, şase fotbalişti sunt convocaţi la naţionala lui Blohin (Piatov, Kucher, Rakiţki, Şevciuk, Devici, Seleznyov), doi la Croaţia (Srna, Eduardo) şi unul la Cehia (Hubschman). De remarcat însă că rivalii lui „Il Luce" din Ucraina, Dinamo Kiev, au şi mai mulţi jucători, 10.

Explicaţia e că Şahtior se bazează, cel puţin de la mijloc în sus, pe fotbalişti brazilieni, iar unii dintre „minerii" convocaţi la naţionala Ucrainei sunt chiar rezerve în echipa din Doneţk.

Clubul care aprovizionează cel mai mult turneul final este finalista Ligii Campionilor din acest an, Bayern München. Echipa lui Heynckes va avea numai puţin de 13 fotbalişti implicaţi în Polonia şi Ucraina, dintre care 8 la naţionala Germaniei.



Franţa va sta la Doneţk

Echipa lui Mircea Lucescu va fi gazda uneia dintre favoritele la câştigarea competiţiei. Naţionala Franţei şi-a ales ca loc de cantonament Doneţk, urmând a se pregăti chiar în baza de antrenamente a lui Şahtior.

„Au aflat de baza noastră când am jucat meciuri în cupele europene cu formaţii franceze. Au trei terenuri de antrenament la dispoziţie, dar în contractul cu ei scrie că au voie să facă şi modificări. Vor schimba paturile, vor aduce aparate pentru dezvoltare corporală, biciclete pe apă. Francezii au fost primii care au intuit ce bază bună de pregătire are Şahtior", a declarat Mircea Lucescu în momentul în care staff-ul de 21 de persoane al francezilor a venit în inspecţie la Doneţk. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite