Şahtior este liderul liderilor din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raţ şi colegii lui au avut parte de un an 2010 perfect, atât în campionatul Ucrainei, cât şi în Europa
Raţ şi colegii lui au avut parte de un an 2010 perfect, atât în campionatul Ucrainei, cât şi în Europa

Echipa lui „Il Luce“ este singura echipă de pe Bătrânul Continent cu un procentaj de peste 90% al punctelor câştigate în acest sezon. În cele 19 etape scurse din campionatul Ucrainei, „minerii“ au câştigat de 17 ori, au pierdut o dată şi au făcut o singură remiză.

Calificarea în premieră în optimile Ligii Campionilor nu este singura performanţă obţinută de echipa lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ pe plan european în actualul sezon.

Astfel, într-un moment în care majoritatea campionatelor din Europa se pregătesc de minivacanţa de iarnă, Şahtior Doneţk poate fi declarată „campioana de toamnă a Europei". Într-o ierarhie bazată pe punctele cucerite în competiţiile interne, „minerii" au depăşit procentul de 90 la sută, lucru cu care nu se pot lăuda nici măcar „extratereştrii" de la FC Barcelona.

Doar FC Porto, în cazul unei victorii aseară cu Ferreira, ar fi trecut de puţin peste borna de 90 de procente. În schimb, faţă de diferenţa de puncte ce o separă de locul doi, Şahtior (12 puncte peste Dinamo Kiev) este depăşită de danezii de la FC Copenhaga, ca şi campioni ţinând cont de ecartul de 19 puncte comparativ cu următoarea clasată.

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite