FOTBAL: Presa din Ucraina: "Şahtior a trăit o senzaţie oribilă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Presa din Ucraina: "Şahtior a trăit o senzaţie oribilă"
FOTBAL: Presa din Ucraina: "Şahtior a trăit o senzaţie oribilă"

Presa ucraineană scrie că formaţia Şahtior Doneţk trebuia în mod normal să se califice în play-off-ul Ligii Campionilor şi consideră că gruparea condusă de Mircea Lucescu a ratat calificarea pentru că nu a reuşit un rezultat mai bun în meciul tur, citează Newsin.

"Şahtior a trăit o senzaţie oribilă prin ratarea calificării mai departe în Liga Campionilor. Câştigătoarea Cupei UEFA a remizat de două ori cu FC Timişoara şi şi-a încheiat drumul în Liga Campionilor. Aşa cum era de aşteptat, Şahtior a preluat iniţiativa, chiar cu preţul sângelui vârsat, dar gazdele au reuşit să reziste. A doua parte a meciului nu a fost prea diferită faţă de prima, oaspeţii reuşind aceeaşi dominare totală", scrie publicaţia Donbass.

"Minerii pot da vina pe partida din tur, încheiată la egalitate, scor 2-2, şi le rămânea să câştige meciul din deplasare, dar defensiva Timişoarei a rezistat foarte bine. Pantilimon a avut intervenţii decisive, Bucur a ratat, iar fraţii Karamian şi-au făcut datoria. Echipa nu trebuie să găsească scuze", notează Football.ua.

Site-ul oficial al UEFA scrie că FC Timişoara a reuşit o "performanţă istorică" prin eliminarea câştigătoarei Cupei UEFA, după ce la meci a fost susţinută de aproape 22.000 de suporteri. "La club au continuat investiţiile la echipă prin aducerea unor antrenor precum Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu, Dusan Uhrin Jr. sau Balint, iar Timişoara a ajuns să facă următorul pas, după ce formaţia pregătită de Sabău a reuşit calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor", scrie site-ul forului european.

FC Timişoara a reuşit să elimine, miercuri, deţinătoarea Cupei UEFA, Şahtior Doneţk, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, după ce a remizat, scor 0-0, în manşa secundă disputată pe Dan Păltinişanu, şi va evolua în play-off-ul competiţiei. În partida tur, cele două formaţii au remizat, scor 2-2, astfel că bănăţenii s-au calificat, conform regulamentului, datorită golurilor marcate în deplasare.

În urma acestei duble, FC Timişoara s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, care este programat pentru 18/19 august - turul - şi 25/26 august - returul. Tragerea la sorţi pentru aflarea adversarului va avea loc pe 7 august la Nyon. În cazul în care nu va intra în grupele Ligii Campionilor, FC Timişoara are deja asigurat locul în grupele Ligii Europa. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite