FOTBAL:Mircea Lucescu: "Şahtior s-a interesat de transferul lui Mutu în vară!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL:Mircea Lucescu: "Şahtior s-a interesat de transferul lui Mutu în vară!"
FOTBAL:Mircea Lucescu: "Şahtior s-a interesat de transferul lui Mutu în vară!"

Antrenorul român al echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, duminică, la un post de radio din Italia, că formaţia sa a fost intersată de transferul atacantului Adrian Mutu de la Fiorentina, dar în cele din urmă nu s-a concretizat nimic, informează site-ul violaplanet.com.

"Şahtior a încercat să îl ajute pe Mutu şi s-a interesat de o posibilă trecere a sa de la Fiorentina la Doneţk. Apoi problema lui cu amenda pe care trebuie să o plătească către Chelsea a devEnit presantă şi nu s-a mai întreprins nimic", a spus Lucescu.

Antrenorul român a vorbit apoi despre situaţia internaţionalului român, care trebuie să plătească daune de peste 17 milioane de euro clubului Chelsea.

"Nu e corect ca lui Mutu să i se ceară o astfel de sumă de bani, mai ales că englezii de la Chelsea l-au lăsat să plece.

El a făcut o greşeală, dar şi-a asumat-o, apoi a devenit un mare jucător atât pentru Fiorentina, cât şi pentru echipa naţională.

Chelsea trebuie să înţeleagă că în fotbal se mai fac şi erori. Mutu are dreptate când spune că nu va putea plăti amenda nici dacă strânge toţi banii pe care îi va câştiga de acum încolo.

El a plătit pentru că englezii au vrut să dea un exemplu, iar acum este greu să te înţelegi cu ei. Sper în victoria bunului simţ, dar şi în faptul că Mutu va continua să joace fotbal fără probleme", a explicat Lucescu.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat la data de 31 iulie că a respins apelul lui Adrian Mutu, iar acesta trebuie să achite 17 milioane de euro fostului său club Chelsea Londra, ca urmare a procesului dintre atacantul Fiorentinei şi clubul englez.

Echipa britanică i-a reziliat contractul internaţionalului român în octombrie 2004, după ce acesta a fost depistat că a consumat cocaină. Ulterior, clubul londonez l-a dat în judecată pe fotbalist şi i-a cerut daune compensatorii de aproximativ 17 milioane de euro, cu aproape 8 milioane de euro mai puţin decât a plătit Parmei pentru transferul său în 2003.

Pe data de 7 mai a anului curent, Mutu a cerut Tribunalului de Arbitraj Sportiv să anuleze decizia prin care FIFA îl obliga să achite compensaţii. Internaţionalul român mai poate ataca decizia doar la Curtea Supremă elveţiană. Adrian Mutu, legitimat în prezent la Fiorentina, are un salariu de 2,5 milioane de euro şi o avere estimată la aproximativ 13 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite