Şah între Dorinel şi Rednic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi tehnicieni au reuşit să se surprindă reciproc prin mutările efectuate în meciul Dinamo – Steaua, scor 1-1. Derby-ul de sâmbătă a fost decis de inspiraţia antrenorului stelist Dorinel Munteanu şi de experienţa dovedită pe final de dinamovistul Mircea Rednic.

Aflat la primul său meci pe banca tehnică a Stelei, Dorinel a făcut două schimbări surprinzătoare în prima echipă. L-a titularizat pe atacantul grec Pantelis Kapetanos şi l-a trimis în teren pe partea stângă a apărării pe polonezul Pawel Golanski în locul titularului de drept Petre Marin.

 În plus, a mizat din primul minut şi pe tânărul atacant Bogdan Stancu. Inspiraţia lui Dorinel a dat roade în minutul 8, când Kapetanos a deschis scorul pentru Steaua după o centrare excelentă a lui Nicoliţă.

Aceiaşi doi jucători au creat şi golul roş-albaştrilor din etapa trecută cu Gloria Buzău, când marcator a fost Bănel. La gazde, Rednic a încercat să-i inducă pe stelişti în eroare declarând că va merge pe mâna lui Miranda în atac.

În cele din urmă l-a titularizat pe Marius Niculae, chiar dacă fotbalistul venea după o accidentare. Mutarea „Puriului” nu a avut urmări îngrijorătoare pentru stelişti. După pauză, Dorinel Munteanu l-a scos pe atacantul Bogdan Stancu, prea crud pentru un derby cu o asemenea miză şi l-a introdus pe „decarul” Dayro Moreno, altădată titular incontestabil.

Steaua, fără atac pe final

Cu 12 minute înainte de final, la scorul de 1-0, „Munti” a mizat totul pe conservarea rezultatului şi l-a înlocuit pe cel mai periculos fotbalist al său, Kapetanos, cu mijlocaşul la închidere Pleşan. Steaua a rămas astfel fără niciun atacant veritabil. Strategia steliştilor a fost dejugată de Mircea Rednic, cel care a forţat atacul prin înlocuirea lui Boştină cu „vârful” argentinian Miranda.

Presiunea din ce în ce mai mare a dinamoviştilor a fost concretizată de Adrian Cristea, care a marcat golul egalizator cu o lovitură de cap. Meciul de sâmbătă a fost prima confruntare dintre cei doi antrenori care s-a încheiat la egalitate. Rednic şi Dorinel se mai întâlniseră de patru ori, fiecare câştigând două dispute. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite