Dinamo-CFR 1-0 / „Săgeata“ care arată spre ieşirea din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo-CFR 1-0 / „Săgeata“ care arată spre ieşirea din criză
Dinamo-CFR 1-0 / „Săgeata“ care arată spre ieşirea din criză

Dinamo a tremurat serios în faţa CFR, care a atacat în valuri în repriza a doua şi a lovit bara în minutul 90. Marius Niculae a adus victoria „câinilor“ din nimic, cu o „torpilă“ fabuloasă. „Dacă nu bateţi CFR şi Steaua, vă micşorez salariile şi vă chem câte opt ore pe zi la stadion“, le-a transmis Cristi Borcea jucătorilor înaintea meciului de aseară.

Mai citeşte şi:
Dinamo - CFR Cluj 1-0 / Mai respiră şi "câinii"
FOTBAL: Pinalty: "Îi dau pe mâna DNA-ului"
Jandarmeria vrea să închidă stadionul Dinamo

Oamenii lui Bonetti au ţinut cont de ameninţările şefului din „Ştefan cel Mare“. Au apăsat la maximum pedala de acceleraţie către careul lui Nuno Claro, încă din primele minute, iar ocaziile la poarta clujenilor au venit relativ repede.

Dinamo a construit mai bine şi a dominat clar până la pauză, însă şuturile expediate de Adrian Cristea (10 şi 35), Boştină (13) şi Djakaridja Kone (27) nu au reuşit să-l învingă pe portughezul din poarta CFR. Antonio Conceicao a simţit pericolul şi, imediat după pauză, l-a trimis în teren pe Sixto Peralta, în locul lui Bogdan Mara.

Mutarea s-a dovedit una inspirată. Ardelenii au jucat mult mai ofensiv, dând de înţeles că nu au venit în „Ştefan cel Mare“ cu gânduri paşnice. Vreme de un sfert de oră i-au înghesuit pe „câini“ în jumătatea lor de teren şi au atacat în valuri.

Traore (58), Mureşan (59 şi 72), Dubarbier (61 şi 76) şi Nei (77) au transformat Dinamo într-o echipă de nerecunoscut. Îngrijoraţi, suporterii roş-albilor au început să vocifereze.

„Măi, băieţi, mai batem şi noi pe cineva?“, au strigat de câteva ori fanii de la tribuna a II-a. O „torpilă“ expediată de Marius Niculae (80), de la 22 de metri, a salvat onoarea „câinilor“.

Până la final, Dolha şi compania au rezistat eroic, iar când au fost bătuţi, bara i-a salvat, la şutul lui Emil Dică. Dinamo a învins nesperat şi acum aşteaptă verdictul UEFA de marţi şi derby-ul cu Steaua de duminica viitoare.

Telex

Adio, Adrian Cristea? Deşi a jucat bine cu CFR, „Prinţul“ a fost contestat de fani în momentul schimbării cu Torje. Cristea are şanse să ajungă la Al-Ahli Dubai, dacă trupa lui Ioan Andone nu bate palma cu cehul Pavel Nedved.

Borcea s-a ţinut de cuvânt şi nu a venit la meci. Preşedintele executiv al lui Dinamo s-a supărat pe echipă după dezastrul cu Slovan.

Incidentele de la meciul cu Slovan au pus în gardă forţele de ordine. Străzile din jurul stadionului au fost împânzite de oameni ai legii, iar la gurile de metrou din jurul arenei s-au mobilizat câte zece jandarmi.

Andrei Cristea a fost titular prin conjunctură. El a profitat de faptul că Dănciulescu s-a accidentat la antrenamentul de sâmbătă.

Florin Bratu a urmărit jocul de la tribuna oficială. Vârful „câinilor“ şi-a reluat antrenamentele de săptămâna trecută.

Djakaridja Kone a fost în premieră titular la Dinamo. Jucătorul de culoare a fost folosit pe postul de închizător.

1-0

Dinamo: Dolha – Scarlatache, L. Goian, Moţi, Pulhac - Ad. Cristea (Torje 64), D. Kone (Zicu 77), N’Doye, Boştină - M. Niculae,  An. Cristea. Antrenor: Dario Bonetti.

CFR Cluj: N. Claro – Tony, Mureşan, Cadu, Panin – Mara (Peralta 46), Flores (Nei 60), Leao (E. Dică 82), Culio – Traore, Dubarbier. Antrenor: Antonio Conceicao.

Goluri: M. Niculae 80

Stadionul Dinamo: 2.000

Arbitru: Ovidiu Haţegan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite